Nogomet
28

Kemal Alispahić upozorava: Iran se ne smije potcijeniti, puno ulažu u nogomet

Piše: Edin Isanović
Kemal Alispahić
Kemal Alispahić
Bh. nogometni stručnjak Kemal Alispahić radio je u Iranu, zemlji koja je suparnik naše reprezentacije na Mundijalu. Iako mnogi smatraju da su Zmajevi favoriti u okršaju sa Irancima, popularni Valter ne misli tako.

Alispahić kaže kako se ne smije potcijeniti reprezentacija iz Azije.

"Malo sam iznenađen pojedinim izjavama. Recimo, Iran puno ulaže u nogomet i imaju izuzetno kvalitetnu ligu. Igrači koji nastupaju u domaćem prvenstvu su dobro plaćeni. Reprezentacija igra brz nogomet i neće baš biti lako protiv njih kako mnogi misle. Oni se ne smiju potcijeniti niti jednog trenutka. Kao manu naveo bih da se taktički mogu nadmudriti. Nigerija je, također, neugodan rival. Oni su trkačka reprezentacija i na Mundijal dolaze da se nadigravaju“, kaže nekadašnji strateg Željezničara i Sarajeva za Klix.ba.

Kemo se slaže da je Argentina apsolutni favorit grupe. „ "Gaučosi su prvi favorit za osvajanje prvog mjesta. Zaslužuju maksimalan respekt. BiH prolaz u drugi krug tražit će u okršajima sa Nigerijom i Iranom. Uz maksimalan pristup možemo proći dalje. Šansa postoji. Apsolutno!“, zaključio je Alispahić.