Nogomet
200

Kapetanović: Podnijet ćemo krivične prijave i tražiti smjenu Takmičarske komisije

Piše: Edin Isanović
Hajrudin Kapetanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Hajrudin Kapetanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Hajrudin Kapetanović, član UO FK Sarajevo, kaže kako će Bordo tim podnijeti zahtjev za zaštitu zakonitosti Izvršnom odboru Nogometnog saveza BiH nakon odluke Apelacione komisije NSBiH da prekinuta utakmica 9. kola između Sarajeva i Borca bude službeno registrovana rezultatom 3:0 u korist Banjalučana.

"Ne mogu detaljno komentarisati odluku Apelacione komisije NS BiH dok nam zvanično ne bude dostavljen uvid na osnovu kojih činjenica je ista potvrdila prvostepenu odluku Takmičarske komisije. Ono što sa sigurnošću u ovom momentu mogu reći je da ćemo, shodno odredbama Pravilnika o takmičenjima NS BiH, podnijeti zahtjev za zaštitu zakonitosti Izvršnom odboru NS BiH“, kazao je Kapetanović za Klix.ba.

Dodao je kako će pravni odjel tima sa Koševa podnijeti krivične prijave protiv službenih osoba pomenute utakmice.

"Ujedno, kao što smo i prethodno najavili, disciplinske i krivične prijave protiv službenih osoba utakmice pripremljene su i danas će sa kompletnom dokumentacijom biti dostavljene nadležnim organima, disciplinskoj komisiji NSBiH i nadležnom tužilaštvu. Također, od Izvršnog odbora Saveza tražit ćemo smjenu Takmičarske komisije, jer smatramo da je u najmanju ruku sramotan način i postupak na osnovu kojeg su donijeli prvostepenu odluku. Spomenut ću vam samo jednu činjenicu. Nakon uložene žalbe tražili smo da se shodno odredbama Pravilnika o takmičenjima NS BiH uskladi i tabela Premijer lige, jer je ništavna prvostepena odluka do donošenja odluke Apelacione komisije NS BiH. To nije učinjeno", naglašava Kapetanović.

Ističe kako je žalosno da pojedine komisije svojim radom ne prate pozitivne procese NSBiH.

"Napredak i uspjehe koje u posljednje vrijeme ostvaruju čelnistvo Saveza i reprezentacija naše države ne prate komisije krovne kuće bh. nogometa. Poznata je uzrečica u našem narodu 'ne talasaj'. U ovom slučaju mogu vam reći da ćemo učiniti sve da argumentima i činjenicama zaštitimo FK Sarajevo. Nećemo odustati", zaključio je Kapetanović.