Prva liga FBiH
265

Kako je rukomet ujedinio Gornji Vakuf-Uskoplje: Velika pobjeda Sloge za ulazak u Premijer ligu

Piše: K. H.
Foto: sportgag.info
Foto: sportgag.info
Ekipa MRK Sloga u fantastičnom ambijentu prepune dvorane u Gornjem Vakufu - Uskoplju savladala je RK Iskru rezultatom 24:13, čime su stigli na korak do ulaska u društvo najboljih sljedeće sezone.

Sloga je od početka bila bolji tim i nošeni sjajnom atmosferom koju su priredili domaći navijači, na kraju su stigli do pobjede, a slavlje koje se nastavilo do kasno u noć samo je najava onoga što u ovom klubu planiraju u budućnosti.

Prije utakmice s Iskrom, u Gornjem Vakufu - Uskoplju vladala je velika eurofija pred jedan rukometni meč, što je za naše prilike veoma rijetka situacija, a treba dodati da je možda i najbitniji potez bila izgradnja dvorane KSC-a čije moderno izdanje ne zaslužuje ništa više nego prepune tribine, baš onakve kakve su u meču protiv Iskre izgledale.

Ambijent koji je vladao u odlučujućem meču Prve lige FBiH samo je najava onoga što sve druge premijerligaše čeka na gostujućem terenu kod Sloge u sljedećoj sezoni, a za nadati se da će ovakva priča pokrenuti i sve ljubitelje sporta iz drugih bh. gradova kako bi njihovi lokalni klubovi privukli puno više pažnje.

To je, ujedno, jedini put u kojem sport u BiH može napredovati.