Veliko slavlje
549

Sloga u Siminom Hanu priprema feštu zbog historijskog plasmana u Premijer ligu BiH

Piše: N. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
Ekipa Sloge iz Siminog Hana jučer je izborila plasman u Premijer ligu BiH nakon što je u posljednjem kolu Prve lige Federacije BiH savladala Slaven sa 3:1 u gostima.

Sloga je prije posljednjeg kola imala dva boda više od Olimpika, koji je poražen u gostima od Rudara, i bila joj je potrebna pobjeda za siguran ulazak u elitni rang bh. nogometa.

To će Slogi biti prvi put da igra u Premijer ligi BiH, a iz kluba su najavili slavlje večeras od 21:00 sat na stadionu FK Sloga Simin Han.

"U dijelu kulturno-zabavnog programa proslave plasmana našeg kluba u Premijer ligu BiH učestvovat će naša estradna zvijezda Enes Begović. Pozivamo sve posjetitelje iz Tuzle da za dolazaka koriste javni prevoz, a za goste iz okruženja osiguran je parking prostor u krugu pijace Simin Han i kod Osnovne škole. Hvala na razumijevanju i dobro nam došli", saopćeno je iz Sloge.

Prvi čovjek kluba Azmir Husić kazao je jučer za portal Klix.ba kako ima najveće moguće ambicije za sljedeću sezonu u društvu najboljih.

"Ranije smo odlučili da ukoliko dođemo do pobjede, prozivka tima bit će 12. juna i igrači će dobiti deset slobodnih dana. Što se tiče ambicija u sljedećoj sezoni, ja ne znam ništa uraditi malo, uvijek volim biti pobjednik i takav sam po prirodi, a samo mogu reći da ćemo se potruditi da budemo ispred Zrinjskog. Kada si ispred Zrinjskog, onda nikako ne možeš biti drugi", rekao nam je vidno raspoloženi Husić.