Plasman u PL
950

Husić: Sljedeće sezone želimo biti ispred Zrinjskog, a to znači da ne možemo biti drugi

Piše: K. H.
Foto: FK Sloga Simin Han Facebook
Foto: FK Sloga Simin Han Facebook
Ekipa Sloge pobjedom protiv Slavena u Živinicama rezultatom 3:1 izborila je plasman u Premijer ligu BiH, a prvi čovjek kluba Azmir Husić kazao je da ima najveće moguće ambicije za sljedeću sezonu u društvu najboljih.

Husić je nakon meča rekao da sve zasluge pripadaju igračima, stručnom štabu, navijačima i kompletnoj Upravi kluba, a dodao je kako se nada da će njegov klub u sljedećoj sezoni uraditi puno dobrih stvari za nogomet u Tuzlanskom kantonu i čitavoj BiH.

"Sve zasluge pripadaju igračima i stručnom štabu, a nakon toga i svim navijačima i članovima Uprave kluba. Uradili smo puno toga, uložili smo u ekipu i napravili tim koji je uradio sve ovo. Na kraju, to se ispostavilo kao pravi potez, a ono što je najbitnije, mi smo tim koji je prvi prošao kroz cilj. Nadam se da ćemo uraditi puno dobrih stvari u nogometu za naš kanton, ali i kompletnu državu", kazao je Husić za Klix.ba neposredno nakon utakmice.

Nakon toga, on je rekao kako Sloga ima najveće moguće ambicije za sljedeću sezonu.

"Mi smo ranije odlučili da ukoliko dođemo do pobjede, prozivka tima bit će 12. juna i igrači će dobiti deset slobodnih dana. Sutra ćemo na našem stadionu slaviti ulazak u Premijer ligu, već smo organizovali kulturno-zabavni program, prije početka programa postači će moći obaviti iftar. Što se tiče ambicija u sljedećoj sezoni, ja ne znam ništa uraditi malo, uvijek volim biti pobjednik i takav sam po prirodi, a samo mogu reći da ćemo se potruditi da budemo ispred Zrinjskog. Kada si ispred Zrinjskog, onda nikako ne možeš biti drugi", rekao je vidno raspoloženi Husić.

Podsjećamo, Sloga je nakon 30. odigranih utakmica završila na prvom mjestu Prve lige Federacije BiH sa 66 osvojenih bodova, pet više od Olimpika.