Prva liga FBiH
482

Sloga pobijedila Slaven i postala novi član Premijer lige BiH

Piše: K. H.
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: D. Z./Klix.ba)
Ekipa Sloge iz Siminog Hana pobijedila je Slaven u Živinicama rezultatom 3:1 u meču 30. kola Prve lige Federacije BiH te su tom pobjedom osigurali ulazak u Premijer ligu BiH.

Ekipa Sloge trebala je pobjedu u posljednjem meču meču protiv Slavena iz Živinica kako bi sigurno ušli u Premijer ligu, a s obzirom na to, od prve mintue ofanzivno su krenuli prema golu domaće ekipe.

U prvih 30 minuta gosti iz Siminog Hana imali su nekoliko dobrih prilika, no nisu postigli pogodak, a onda u 30. minuti defanzivac Ivan Kostić nakon gužve u kazenenom prostoru pogađa za 1:0 i donosi veliko slavlje gostujućim navijačima.

Sloga je nastavila s napadima prema golu Slavena, u 42. minuti dosuđen im je kazneni udarac, ali udarac Joce Stokića zaustavila je stativa. Ipak, dvije minute nakon toga, Stjepanović postiže sjajan gol i donosi sigurnu prednost svojoj ekipi.

Slaven je na početku drugog poluvremena krenuo ofanzivno prema golu gostiju, iz takve igre odmah su postigli pogodak u 55. minuti preko Kukića, a tri minute nakon toga, Jaziv pogađa za 3:1 - time ubija svaku nadu domaćinu, a svojoj ekipi donosi pobjedu i plasman u Premijer ligu BiH.

Olimpik, prvi pratioc Sloge, poražen je u Kaknju od Rudara, a konačni rezultat na kraju je glasio 3:2 za domaći tim.

Velež je na svom terenu savladao Jedinstvo rezultatom 2:0, a pogotke za Rođene postigli su Ovčina i Ćosić, a identičnim rezultatom Igman je na svom terenu savladao Metalleghe.

Orašje je upisalo gostujuću pobjedu protiv Travnika, dok je TOŠK sa velikih 3:0 porazio Bosnu u Visokom. Iskra je minimalnim rezultatom 1:0 savladala Bratstvo, a meč između Čapljine i Zvijezde završen je rezultatom 2:2.