Nogomet
0

Kaka zamolio navijače Reala za oprost

Totalsport
Kaka (Foto: AP)
Kaka (Foto: AP)
Šestu uzastopnu godinu nogometaši Real Madrida neće vidjeti četvrtfinale Lige prvaka. Ambicije i planovi ove sezone bili su kudikamo veći tim više što se finale takmičenja igra na njihovom Santiago Bernabeu.

Uz veliku količinu potrošenog novca i dolaske ponajboljih nogometaša današnjice (Cristiano Ronaldo, Kaka, Karim Benzema) Real je slovio za jednog od favorita u prestižnom evropskom klupskom nogometnom takmičenju.

Mislili su tako svi, no ne i Miralem Pjanić i drugi nogometaši Lyona koji su ih s 1-0 savladali na svom Gerlandu, a potom remizirajući u uzvratu osmine finala na Bernabeu (1-1) izbacili iz takmičenja.

"Težak je to udarac za nas sve i jedino što možemo je zamoliti navijače da nam oproste. I mi smo se veselili finalu na Bernabeu, ali nismo ga uspjeli dohvatiti."

"Lično sam prebrodio mnoge teške trenutke u karijeri, a znam da ćemo se mi, kao tim, iz ovoga izvući. Stvorili smo protiv Lyona mnoštvo prilika, međutim nismo ih znali iskoristiti. A, to u Ligi prvaka ima svoju cijenu", zaključio je sjajni brazilski nogometaš.