Nogomet
0

Južnokorejci sjevernoj braći: "Zajedno bismo do finala"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Odlična igra sjevernokorejskih nogometaša na SP-u izazvala je oduševljenje njihova selektora Kima Jong Huna, ali i velikog dijela južnokorejske javnosti.

U dvoboju prvog kola grupe G Brazil je na Ellis Parku u Johannesburgu pobijedio Sjevernu Koreju jedva 2-1. Nulu su Azijati držali do 55. minute, kada su pali nakon velemajstorskog pogotka Maicona.

"Brazil je očito vrlo jak tim. Iako nismo imali izgleda za pobjedu, mislim da su se moji igrači izvrsno borili protiv fantastične brazilske reprezentacije", rekao je nakon utakmice selektor Jong Hun.

"Brazil je vrlo jak na bočnim pozicijama i ima izvrsne individualce. Sve smo te činjenice uspješno anulirali i sjajno se branili. Vrijedi to i za nastavak utakmice, kada su nas žešće napali. Igrali smo vrlo hrabro. Činjenica da smo uspjeli na kraju čak i zabiti gol jednom Brazilu, učinila me sretnim. Bio sam vrlo ponosan zbog tog gola, pa su me ponijele emocije. S ovom smo predstavom stekli ogromno samopouzdanje za preostale naše dvije utakmice u grupi", dodao je.

Čitav niz pozitivnih komentara prvi nastup Sjevernokorejaca na Svjetskom prvenstvu nakon 44 godine pauze izazvao je u susjednoj Južnoj Koreji. Južnokorejski su navijači na svojim najpopularnijim web-stranicama ostavljali oduševljavajuće poruke:

"Borili ste se jako doboro i ponosni smo na vas. Svi smo mi Korejci", napisao je jedan navijač, dok je drugi procijenio da bi zajednička reprezentacija dviju Koreja s lakoćom prošla u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, čak i kandidirala za svjetski naslov.

Najviše je publiku iz Južne Koreje impresionirao Jong Tae Se, napadač japanskog Kawasaki Frontalea:

"On i Ji-Sung Park zajedno bi činili napadački Dream Team. Jong je bio impresivan. Vrlo dobro razumije nogomet", kaže se u jednoj poruci.