Nogomet
0

Dunga: Sjevernokorejci su se branili gotovo savršeno

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vrhunsku je defenzivnu igru sjevernokorejske momčadi izbornik brazilskih nogometaša Carlos Dunga proglasio najvećim krivcem za neuvjerljivu predstavu "seleçaa" na otvaranju SP-a.
  • U prvom poluvremenu nismo igrali dobro, nismo dovoljno brzo odigravali loptu. U nastavku je bilo već puno bolje – izjavio je nakon utakmice u kojoj su Brazilci slavili 2-1 njihov 46-godišnji izbornik.

  • Bili smo u nastavku brži i počeli stvarati prilike. Željeli smo zabiti nekoliko golova te ne primiti niti jedan. Nažalost, prva je utakmica na Svjetskom prvenstvu uvijek najteža. I najveći primaju golove. Normalno je to u nogometu – dodao je Dunga posebno se potom posvetivši igri Sjeverne Koreje:

  • Kada nasuprot sebi imaš momčad koja te napada, onda ti se otvara prostor. Teško je igrati protiv momčadi koja se samo brani. Potrebno je u takvoj situaciji kretati se s loptom brzo i otvarati si prostor. Pogledate li ponovo utakmicu protiv Sjeverne Koreje, vidjet ćete da su nam naši suparnici gotovo savršeno zatvarali prostor prema golu.

Kad su u pitanju njegovi pojedinci, Dunga je rekao:

  • Kakinu smo zamjenu planirali i prije utakmice. Robinho? Vrlo sam zadovoljan njegovim rastom u formi, pogotovo stoga što su mnogi mislili da mu nije mjesto u reprezentaciji. On je vrlo raznovrstan igrač. Zna igrati na više pozicija. Igrači poput njega i Kake, baš zato što su pod stalnom prismotrom suparničkih igrača, moraju non-stop mijenjati pozicije u napadu.