Kvare posao Realu
24

Juventus se uključuje u trku s Realom za Mbappea, spremni su odreći se i Ronalda

N. K.
Kylian Mbappe (Foto: EPA-EFE)
Kylian Mbappe (Foto: EPA-EFE)
Juventus se uključio u igru za dovođenje najpoželjnijeg nogometaša u Evropi Kyliana Mbappea (21) te je spreman u Pariz poslati i Cristiana Ronalda uz ogromnu novčanu odštetu, piše Tuttosport.

Mbappe je s PSG-om vezan ugovorom do ljeta 2022. te godišnje zarađuje oko 18 miliona eura, ali u Parizu žele s njime produžiti vjernost i spremni su mu dati dvostruko veća primanja.

Međutim, Mbappe je prema nekim medijima odlučio napustiti Pariz, a kao glavni kandidat nameće se Real koji je ovaj prijelazni rok štedio kako bi navodno sljedećeg ljeta skupio čak 300 miliona eura za Francuza.

S druge strane, Juventus bi poslao i Ronalda u razmjenu jer nema finansijsku snagu da plaća obojicu budući da sada Portugalcu isplaćuje 31 milion eura po sezoni.

Posao bi bio vrijedan oko 400 miliona eura, ali teško da će to slomiti PSG-ovu upravu jer je Mbappe daleko mlađi od veterana Ronalda.

Također je nejasno od kuda Juventusu novac jer je prošle sezone imao gubitak od 89,7 miliona eura, a on će sljedećih mjeseci biti još veći zbog koronavirusa.