Nogomet
0

Jović optimističan uoči GOŠK-a, Plakalo potpisao ugovor

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com)
Na današnjoj konferenciji za medije uoči utakmice između FK Sarajevo i ekipe GOŠK-a, trener bordo ekipe Dragan Jović je rekao da očekuje tešku utakmicu, ali da je siguran da će njegovi izabranici zabilježiti pobjedu.

Na konferenciji za medije su se novinarima obratili trener FK Sarajevo Dragan Jović i mladi golman Emir Plakalo, koji je potpisao profesionalni ugovor.

Jović je najavio utakmicu protiv GOŠK-a i rekao da njegovu ekipu očekuje težak zadatak, ali da čvrsto vjeruje u osvajanje sva tri boda.

"Očekujem čak i težu utakmicu nego u Tuzli protiv Slobode. Tamo smo odigrali odlično i osvojili sva tri boda. Susret s GOŠK-om dočekujemo u odličnoj atmosferi. Znamo da neće biti lako, ali vjerujemo u pobjedu. GOŠK je puno bolja ekipa nego to govori njihova posljednja utakmica i trenutna pozicija na tabeli", izjavio je Jović.

Trener bordo ekipe zna odakle prijeti najveća opasnost, te je pozvao svoje igrače na oprez.

"Oni su najjači u veznom redu. To je ekipa koja zaista zna igrati. Vrlo brzo se transformišu iz odbrane u napad, a posebno je opasan njihov napadač Karić. Zaista očekujem tešku utakmicu, to nije fraza. Moramo dati svoj maksimum", dodao je Jović.

Mladi golman Emir Plakalo je potpisao profesionalni ugovor sa FK Sarajevo i sada je na raspolaganju Jovićevoj ekipi.

"Tokom zime sam prekomandovan u prvi tim i sa svojim sagračima sam prošao pripreme. Odlično se slažemo i dobro mi ide. Svojim radom ću opravdati povjerenje ljudi u klubu i nadam se da ću zaslužiti mjesto između stativa voljenog kluba", rekao je Plakalo.

Osim Plakala, mjesto u prvom timu je osigurao i mladi Faris Handžić, ali se na konferenciji za medije nije pojavio zbog porodičnih problema.

U ekipi FK Sarajevo u utakmici protiv GOŠK-a neće biti Zorana Beloševića koji će susret propustiti zbog žutih kartona. Upitan je nastup Ivana Sesara koji se žali na povredu, ali se Jović nada da će se ipak oporaviti do utakmice koja se igra u nedjelju s početkom u 15 sati.