Bitka za Evropu
0

FOTO / Sarajevo protiv Zrinjskog igra najvažniju utakmicu sezone

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u prostorijama FK Sarajevo, trener bordo ekipe Dragan Jović je rekao da je utakmica 26. kola sa Zrinjskim najvažnija u ovoj polusezoni i da su tri boda neophodna kako bi se osigurao nastup u evropskim takmičenjima sljedeće sezone.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Konferenciji za medije su prisustvovali trener FK Sarajevo Dragan Jovic i napadač Bordo tima Sulejman Krpić. Jović je rekao da je Zrinjski odlična ekipa koja itekako zna igrati nogomet, ali je najavio osvajanje sva tri boda.

"Nakon dva pozitivna rezultata u posljednja dva kola mi utakmicu sa Zrinjskim dočekujemo u odličnoj atmosferi. Ovo je najvažnija utakmica u ovoj polusezoni jer se radi o borbi za Evropu. Plemići su odlična ekipa u kojoj je u posljednje vrijeme došlo do pozitivnih promjena. Oni su tim koji zna igrati nogomet. Očekuje nas zahtjevna utakmica jer je Zrinjski definitivno najteži protivnik u ovoj plusezoni. Uprkos tome, očekujem pobjedu", kazao je Jović.

Jović je dodao da najveća opasnost prijeti od Bekića, Marjanovića i Pehara, dok Žuržinova neće biti u dresu Zrinjskog zbog suspenzije.

Jović za utakmicu sa Zrinjskim nece moci računati na suspendovanog Suljića te povrijeđene Obuću i Šćepanovića.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Nakon Jovića novinarima se obratio i Sulejman Krpić, strijelac pobjedničkog gola u utakmici prošlog kola koju je Sarajevo kod Travnika dobilo rezultatom 2:1.

"Veoma sam sretan zbog postignutog gola. Pao mi je kamen sa srca, sada će biti lakše jer se od mene očekivalo da postižem golove. Što se tiče utakmice sa Zrinjskim, očekujem osvajanje sva tri boda koja nas vode u Evropu sljedeće sezone", izjavio je Krpić.

Utakmica izmedju Sarajeva i Zrinsjkog se igra u nedjelju u 20 sati na stadionu Asim Ferhatovic Hase.