Počele pripreme FK Sarajevo
0

Jović: Sesar i Husejinović sigurno igraju evropske utakmice

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Danas su na Koševu počele pripreme FK Sarajevo za utakmice u Evropi.

Šef stručnog štaba Bordo ekipe, Dragan Jović, rekao je da u ekipi vlada dobra atmosfera iako je vremena za odmor bilo veoma malo.

"Igrači su imali malo vremena za odmor nakon završetka sezone, ali su ostali uposlenici radili cijelo vrijeme, pa je sve spremno za početak priprema za utakmice u Evropi. Atmosfera u ekipi je zadovoljavajuća", kazao je Jović.

Trener FK Sarajevo je rekao da u ekipi nema novih imena osim Borisa Gujića koji će se ekipi priključiti za dva do tri dana te Muhameda Plakala koji se vratio na Koševo, a potvrdio je da će u evropskim utakmicama za Sarajevo sigurno igrati ponajbolji igrači ovog tima, Ivan Sesar i Said Husejinović. Da li će bordo dres nositi i nakon toga, ostaje da se vidi.

"Sesar i Husejinović sigurno nastupaju u prvim evropskim utakmicama. Definitivno očekujemo dolazak tri ili četiri nova igrača. Radit ćemo sa 21 igračem i tri golmana", izjavio je Jović.

Ekipa Sarajeva će u glavnom gradu BiH trenirati do 17. juna, nakon čega odlazi u Sloveniju, gdje će boraviti osam dana. U Sloveniji će biti odigrane tri prijateljske utakmice. Generalna proba je planirana za 30. juni u Sarajevu protiv ekipe Splita.