Uoči okršaja Sarajeva i Zrinjskog
21

Jović: Igrat ćemo napadački, Perić: Nećemo se braniti

Piše: Dalibor Bošnjak
U srijedu se na stadionu Asim Ferhatović Hase od 17 sati igra uzvratna utakmica osmine finala Kupa BiH u kojoj Sarajevo dočekuje ekipu Zrinjskog. Plemići su u prvom susretu slavili rezultatom 3:1 i tako osigurali solidnu prednost pred revanš . Iz Bordo tabora najavljuju napadačku igru i prolaz dalje, dok Mostarci u Sarajevo dolaze puni samopouzdanja i s vjerom u povoljan rezultat.

Šef stručnog štaba Sarajeva Dragan Jović uprkos rezultatskom zaostatku i umoru igrača nakon utakmice s Borcem ipak vjeruje da njegovi izabranici mogu "dohvatiti" četvrtfinale Kupa BiH.

"Definitivno možemo proći dalje s obzirom na to kakve partije pružamo ove sezone. Efikasni smo i nije nemoguće nadoknaditi zaostatak. Ipak, podsjećam da je Zrinjski odlična ekipa koja igra dobro i teško prima golove, tako da će nam biti teško. U utakmicu ćemo ući napadački sa željom da što prije postignemo pogodak. Ekipa je pomalo umorna, ali ćemo to nadomjestiti svježijim igračima s klupe, jer nam je cilj izvršiti što veći pritisak na protivnika. Edin Ademović je stekao pravo nastupa, tako da ćemo imati više opcija u napadu, no, ne smijemo srljati", izjavio je Jović.

Suspendovanih igrača u ekipi Sarajeva nema, a povrijeđen je jedino Čomor.

Kapiten Sarajeva Sedin Torlak je također uvjeren da se njegov tim može plasirati u četvrtfinale.

"Puni smo samopouzdanja nakon utakmice protiv Borca. Igrali smo na teškom terenu i pokazali snagu. Subotnji rezultat od 2:0 priželjkujem i u susretu sa Zrinjskim. Iako smo protiv Borca odigrali odlično, bilo je nekih propusta koje smo ispravili. Smatram da imamo kvalitet i snagu da nadoknadimo zaostatak i ostanemo u Kupu", rekao je Torlak.

On je dodao da je pomenuti Ademović sjajan igrač koji ima osjećaj za gol. Prema Sedinovim riječima, kvalitet u završnici koji posjeduje Ademović će biti od velike pomoći Bordo ekipi.

Napadač Sarajeva Emir Hadžić se složio s kapitenom Torlakom da Sarajevo može savladati Zrinjski i proći u četvrtfinale.

"Iako imamo zaostatak od dva gola, ipak nam mnogo znači taj gol u Mostaru. Protiv Borca smo na teškom terenu dali 120 posto pa umora ima, ali smo do sada dokazali da smo kvalitetni i da možemo puno. Postižemo dosta golova i to je dobro. Zrinjski je jak kolektiv, poznajem ih, ali smatram da smo kvalitetniji i da će to rezultirati našim prolazom u četvrtfinale", smatra Hadžić.

Osnovane nade u prolaz gaje i Mostarci, koji su na svom terenu u prvoj utakmici savladali lidera na tabeli BHT Premijer lige.

"Sigurno da je postignuti gol u Mostaru otvorio priliku Sarajevu da se bori u revanšu pred svojom publikom, no, mi imamo dobar rezultat i dovoljno kvaliteta da završimo posao i plasiramo se u četvrtfinale. Na Koševu se nećemo braniti, nego ćemo tražiti priliku za pogodak. Bit će teško, jer je Sarajevo kvalitetan kolektiv s puno potencijala. Radi se o najboljoj ekipi u Premijer ligi, ali smo pokazali da ih možemo pobijediti. Vjerujemo u plasman dalje", izjavio je trener Plemića Dragan Perić.

Perić neće moći računati na suspendovanog Stojkića, povrijđeni su Krišto i Lisica, a Aničić je imao virozu i nije igrao u proteklom kolu domaćeg prvenstva.

Uz respekt prema bivšem klubu, sadašnji igrač Zrinjskog Vučina Šćepanović vjeruje da Plemići mogu do plasmana u četvrtfinale, s obzirom na stečenu prednost i kvalitet ekipe.

"Mislim da će to biti veoma teška utakmica za nas. Istina je da imamo dobar rezultat, ali dva gola prednosti ne moraju biti dovoljna. Sarajevo ima odličnu ekipu i rezultate, ali ukoliko ispoštujemo dogovor sa šefom, rezultat neće izostati", kazao je Šćepanović.

Šćepanović je ranije nosio dres Sarajeva, tako da će ovaj susret biti poseban za njega.

"Radujem se što ću ponovo istrčati na Koševo. Sigurno je da će biti emocija, ali ja sam profesionalac i moram učiniti sve da pomognem svom sadašnjem klubu", završio je Šćepanović.