Nogomet
20

Jović čestitao Vitezu na pobjedi, Miše zadovoljan igrom svojih igrača

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nogometaši Viteza danas su na Kamberovića polju u okviru 17. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovini porazili ekipu Borca rezultatom 3:1.
Trener ekipe Borca, Dragan Jović, čestitao je Vitezu na pobjedi, ali i navijačima Viteza i Borca na fer i korektnom navijanju.

"Čestitke Vitezu na potpuno zasluženoj pobjedi, ali i navijačima Viteza i Borca koji su napravili pravu atmosferu, a ove druge ne želim komentarisati. Prvo poluvrijeme mislim da je pripalo nama, da smo dominirali u prvih 45 minuta gdje smo uspjeli i da izjednačimo. U drugom poluvremenu morali smo promijeniti model igre, na koji nismo bili adaptirani i to je rezultiralo pobjedom Viteza", kazao je Jović.

Šef struke NK "Vitez" Ante Miše zadovoljan je igrom svojih igrača, te se zahvalio Joviću na čestitkama.

"Hvala na čestitkama kolegi Joviću. Složio bih se da su bili bolji u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu mi smo bili mnogo dominantniji i agresivniji, ali njih je poremetila izmjena Grujića. Mi smo igrali bolje i opasnije, a svojim igraćima sam rekao da je Borac prvi i da mi nemamo šta izgubiti. Do kraja smo iskontrolirali utakmicu i uspjeli smo na kraju slaviti", kazao je Miše.

Današnja tri boda Vitez su približili ostanku u ligi, ali Miše je i dalje na oprezu.

"Tri boda smo bliže ostanku u ligi i mislim da možemo osigurati naš ostanak. Imamo dobru ekipu, dobro radimo, nećemo letjeti visoko i dalje ćemo biti čvrsto na zemlji i danas smo vidjeli da možemo parirati i najboljim ekipama u ovoj ligi", zaključio je Miše.