Nogomet
2

Nakon utakmice Vitez - Široki Brijeg: Plavčić zadovoljan igrom, Musa čestitao Vitežanima

Klix.ba
Ekipa Viteza danas je na stadionu na Kamberovića polja u Zenici uspjeli upisati svoju prvu pobjedu protiv Širokog Brijega (2:1), a trener Vitežana Valentin Plavčić, u narednom periodu očekuje slične uspjehe.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Sigurno je da je imperativ pobjede došao u najgorem trenutku. Ja sam se danas dogovorio sa igračima da idemo na sve ili ništa i iskren da budem bod nas ne bi zadovoljio. Sreća nas je poslužila da 90 minuta igramo sa igračem više i da iskoristimo grešku golmana gostiju i na kraju da slavimo. Nadam se da je ovo početak dobrih rezultata te da ćemo ovako nastaviti da igramo", kazao je Plavčić nakon susreta te je potom i po prvi put čestitao svojim igračima na pobjedi.

Trener Širokog Brijega Slaven Musa nije zadovoljan igrom svojih igrača, ali je istakao da je najveći problem bio igrač manje.

"Kad saberem sve u ovoj utakmici, nismo očekivali da ćemo igrati sa igračem manje i to nekih 90 minuta. Mi smo skoro do kraja utakmice uspjeli da zadržimo 1:1, ali nakon greške našeg golmana primili smo pogodak. Vitez je iskoristio činjenicu da su igrali sa igračem više i na kraju im samo mogu čestitati", zaključio je Musa.