Nogomet
3

Još samo sedam dana do dolaska FIFA World Cup trofeja u BiH

Klix.ba
Do dolaska FIFA trofeja Svjetskog nogometnog prvenstva u Bosnu i Hercegovinu ostalo je još samo 7 dana. U organizaciji Kompanije "Coca-Cola" trofej stiže posebnim letom iz Praga, u posebno uređenom avionu za ovu priliku, a kompletno interaktivno iskustvo s najpoželjnijim sportskim trofejem na svijetu svi će ljubitelji nogometa moći doživjeti u Dvorani "Mirza Delibašić" 7. i 8. marta 2014.

Za sve one koji neće biti u prilici da ovog ljeta budu u Brazilu, Coca-Cola i FIFA donose dašak Brazila u Sarajevo. Na posebnom interaktivnom događaju u Dvorani "Mirza Delibašić" 7. i 8. marta ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu imat će priliku uživo vidjeti trofej težak 6,175 kg, koji mogu dotaći samo osvajači titule i predsjednici država. Inače, na cijeloj turneji kroz 90 država očekuje se da će oko 800 000 ljudi imati priliku fotografirati se pored originalnog FIFA trofeja Svjetskog prvenstva.

"Dolazak FIFA trofeja Svjetskog nogometnog prvenstva u BiH jedinstven je događaj i očekujemo da će se mnogi željeti fotografirati kako bi sačuvali uspomenu na ovaj predmet želja i divljenja svakoga tko je ikada šutnuo nogometnu loptu", istakla je Ana Kljajić-Balenović, direktorica odnosa s javnošću i komunikacija za Hrvatsku i BiH u "Coca-Cola Adria", pozivajući sve zainteresovane da dođu i naprave zanimljive fotografije.

Svi koji podijele svoje fotografije putem društvenih mreža zahvaljujući Coca-Coli imaju priliku da postanu dio Zastave radosti, najveće svjetske mozaične zastave koja će se prikazati na utakmici otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu.

Svi će posjetitelji imati priliku i da se potpišu na transparent podrške našem nacionalnom timu. Taj će transparent Coca-Cola pokloniti našim navijačima, kako bi na što bolji način mogli podržati Zmajeve u Brazilu.

"Siguran sam da će našim momcima u dalekom Brazilu puno značiti podrška hiljada Bosanaca i Hercegovaca pretvorena u navijačke transparente koji će se naći na tribinama brazilskih stadiona", poručio je Predrag Pašić, ambasador dolaska FIFA trofeja Svjetskog nogometnog prvenstva u BiH, prisjećajući se kako je i tokom njegove karijere publika uvijek bila dvanaesti igrač od neprocjenjive vrijednosti. On je pozvao sve zainteresovane da posjete ovaj događaj i svojim potpisom na transparent budu podrška našoj reprezentaciji. «

"S velikim nestrpljenjem očekujem dolazak Trofeja, ali i da zajedno sa svim zaljubljenicima u nogomet pogledam izložbu fotografija bh. reprezentacije i da se zajedno prisjetimo trenutaka koji su nas vodili od prve zvanične utakmice reprezentacije BiH u Albaniji 1995. pa sve do historijskog uspjeha ‒ plasmana na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu", dodao je Pašić.

U interaktivnoj zoni posjetitelji će imati priliku upoznati se sa historijom reprezentacije BiH kroz svojevrsno putovanje kroz vrijeme i kolaž fotografija. U toku ovog jedinstvenog dvodnevnog događaja partneri projekta "Kia" i "Centrotrans" omogućit će potpuno besplatan prijevoz do dvorane "Mirza Delibašić" svim vlasnicima ulaznica. Sport life Adidas će svima pružiti priliku da se zabave i osvoje nagrade i popuste u Sport life prodajnim objektima.

Napominjemo da se besplatne, ali obavezne ulaznice za ovaj događaj mogu osigurati putem portala www.kupikartu.ba na www.coca-cola.ba, kao i skeniranjem QR koda koji se nalazi na Coca-Cola 0,5L promotivnoj boci s etiketom inspirisanom turnejom Trofeja. Također, karte se mogu preuzeti i u prodajnim objektima Sport Lifea širom Bosne i Hercegovine.