Nogomet
0

Jagodić: Čelik je bliže cilju, ali još nije u polufinalu Kupa

FENA
Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Šef stručnog štaba NK Čelik Vlado Jagodić izjavio je danas da neriješenih 1:1 iz prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH protiv Širokog Brijega ne znači da je njegov tim u polufinalu.

"Jesmo sada bliže cilju, prolazu u završnicu. Međutim, niko ne treba da misli da smo ovim rezultatom završili posao. Uradili smo osnovna dva zadatka koja smo sebi postavili, a to je da postignemo gol u gostima i da ne izgubimo", izjavio je Jagodić.

Trener Čelika dodaje da su njegovi nogometaši pokazali da u prošlim utakmicama nisu bili toliko loši, kako to pokazuju rezultati.

"U blagoj smo prednosti nad Širokim Brijegom ali ni blizu nije posao gotov", kaže Jagodić.

Dvadestogodišnji odbrambeni igrač Čelika Harun Huseinspahić koji je prošao sve omladinske selekcije BiH, u posljednje vrijeme sve češće dobija povjerenje Vlade Jagodića.

"Dobro smo radili u proteklom periodu i to je moralo dati rezultata. Mjesec dana smo bez poraza u Premijer ligi i Kupu BiH. Igramo sve bolje, hvala treneru i njegovim saradnicima koji su mi ukazali povjerenje. Vjerujem da ćemo igrati u finalu Kupa BiH i da ćemo u preostala tri prvenstvena susreta popraviti naš plasman na tabeli. Već u subotu navijačima obećavam pobjedu protiv Rudara iz Prijedora", izjavio je Huseinspahić.

Jagodić i Huseinspahić su zahvalili upravi kluba što im je osigurala maksimalne uvjete za rad, kao i navijačima koji su u velikom broju došli da ih bodre protiv Širokog Brijega na Pecari.