Premijer liga BiH
0

Jagodić uvjeren u pobjedu protiv Rudara iz Prijedora

Klix.ba
Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Čelika će u okviru 13. kola BH Telecom Premijer nogometne lige na Bilinom Polju ugostiti ekipu Rudara iz Prijedora.

Šef struke NK "Čelik", Vlado Jagodić, i dalje vjeruje u svoj tim koji će kako se nada zadržati ovaj niz bez poraza, a ističu kako je cilj pobjeda na Bilinom Polju.

"Ovo je jedna veoma teška utakmica za nas u ovom trenutku jer smo se dosta potrošili na Pecari protiv Širokog Brijega u okviru prve utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine. Za utakmicu protiv Rudara već sam rekao da će nastupati potpuno drugi tim jer imamo dosta igrača koji trebaju doći do izražaja, a ovo je prava prilika za to."

Prema mišljenju Jagodića, ekipa Prijedora je veoma nezgodna ekipa u gostujućim utakmicama tako da je potrebno ekipu pripremiti na poseban način.

"Na nama je da pronađemo i snagu i mogućnost da potvrdimo ovih pet utakmica bez poraza, a to ćemo uvjeren sam tako nastaviti i do kraja sezone kada očekujemo polusezonski preokret i nadamo se vrhu tabele. Ostvario sam za sad ono što sam planirao, ekipa je ušla u pozitivan niz, a ako nastavimo igrati kao jedan, ovjerit ćemo to i u utakmici protiv Rudara iz Prijedora na Bilinom Polju.", zaključio je šef struke NK "Čelik" Vlado Jagodić.

U prvih 11 koji bi mogli istrčati na travnjak Bilinog Polja mogao bi biti i Harun Huseinspahić, koji je na pecari ogovorio zadatku.

"Pa za nas je sve osim pobjede katastrofalan ishod, tako da mi u ovoj teškoj utakmici moramo pokazati ono što umijemo, a ni u kakvom trenutku pobjeda ne bi trebala doći u znak pitanja.", izjavio je Harun Huseinspahić.

Mehmedalija Čović izgubio je pravo nastupa u utakmici protiv Rudara iz Prijedora zbog tri žuta kartona, a Jagodić ističe kako ima veoma kvalitetan izbor igrača za utakmicu protiv Rudara iz Prijedora koja je na rasporedu u subotu, 10. novembra, na Bilinom Polju sa početkom od 16:00 sati.