Široki prošao u polufinale
1

Jagodić razočaran, Musa zadovoljan ishodom

Klix.ba
Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ekipa Čelika večeras je na domaćem terenu nakon izvođenja penala poražena od ekipe Širokog Brijega čime je izgubila plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Trener Širokog Brijega, Slaven Musa na konferenciji za novinare istaknuo je da je zadovoljan prolazom u polufinale Kupa BiH.

"Moram izraziti veliko zadovoljstvo i sreću zbog plasmana u polufinale. Mislim da smo večeras odigrali utakmicu i da u ovih 180 minuta igre koje smo odigrali uključujući i produžetke kasnije, da smo pokazali kvalitete. Da je i ekipa Čelika prošla dalje sigurno je da ne bi bilo ne zasluženo. Doista ne želim znati kako se osjeća Jagodić, ali ovo je nogomet", izjavio je Musa.

Šef struče crno-crvenih Vlado Jagodić vidno je bio razočaran ishodom ove utakmice, ali je u poseban osvrt dao na igru svojih izabranika.

"Imali smo tu prednost koju nismo uspjeli sačuvati, ali kako Slaven kaže koliko je on sretan, ja sam nesretan. Imali smo i želju i htjenje i imali smo skoro čitavu utakmicu prednost i vodili smo igru i niti jednog trenutka nismo htjeli da se povučemo i branimo. Realno nismo iskoristili prilike u početku susreta, niti smo uspjeli da sačuvamo rezultat. Igrači su željeli plasman i za navijače je bila spremna čestitka, ali nismo uspjeli.", riječi su Jagodića, koji je potom izjavio da ovo nije kraj nogometa.

"Ne završava se s ovim nogomet, mi pred sobom imamo još utakmicu protiv Olimpica u prvenstvu i smatram da je to utakmica koju moramo odigrati najbolje što možemo. Ja smatram da sam dobro odradio posao, a Širokom želim plasman u finale i čestitam im na pobjedi i kvalitetnoj igri.", zaključio je Jagodić.