Nogomet
164

Irski navijači za Klix.ba: Remi bi bio sjajan, ali realno je da BiH pobijedi

Piše: O. T.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Irski navijači su stigli u Sarajevo i obilaze historijska mjesta u gradu, te isprobavaju tradicionalnu hranu. Vidno su raspoloženi, ali ne polažu veliku nadu u svoje fudbalere koji će sutra na Bilinom Polju igrati prvi meč baraža protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Navijači naših protivnika s kojima smo razgovarali se dobro osjećaju u glavnom gradu naše zemlje i prije nego se zapute ka Zenici svoje vrijeme koriste u obilasku Baščaršije i u posjeti historijskih mjesta kao što je Latinska ćuprija.

Kada su u pitanju očekivanja za sutrašnji meč, Irci ne obiluju samopouzdanjem, a posebno ih plaši forma Edina Džeke i Miralema Pjanića.

"Iskreno, nisam baš uvjeren. Ne mislim da ćemo pobijediti. Vrlo rijetko pobjeđujemo u gostima protiv jačih timova tako da ne očekujem pobjedu ni ovdje i nadam se remiju, ali realno, vjerovatno, gubimo. Nadam se da ćemo postići makar jedan gol", kazao je Paul koji hvali i naše navijače.

"Mislim da i mi imamo navijače koji prave jako dobru atmosferu. Vaš stadion je mali i zbog toga pravi posebnu atmosferu, ali i mi imamo dobre navijače iako nas je samo 800 ovdje. Vaši navijači su slični našim", dodaje Paul.

Ovaj navijač u prvi red ističe nastupe Edina Džeke i Miralema Pjanića u Ligi prvaka i podsjeća da Irci nemaju takve igrače: "Gledali smo Ligu prvaka i vidjeli smo da vaši igrači postižu golove i utječu na utakmice. Mi dugo nismo imali takve igrače".

Pauline se nada da će Irci remizirati i pri tom postići barem jedan pogodak. "Mislim da će biti 1:1 i to bi bio veliki rezultat za Irsku da odemo nazad sa jednim postignutim golom", ističe Pauline.

Najveći pesimizam pokazivao je Conor koji je svjestan da Ircima nedostaje nekoliko ključnih igrača: "Niska su očekivanja. Vrlo niska. Nadamo se da možemo izvući remi. To je najbolje čemu se možemo nadati za prvi susret".

Ni Mickey nije optimističan za ovu utakmicu, ali se nada dobrom rezultatu u uzvratu.

"Bio bih sretan rezultatom 1:1. Od vaših igrača znam Džeku i Pjanića. Nedostaje nam nekoliko ključnih igrača. Nadam se da ćemo postići prvi gol, a da ćete vi onda izjednačiti i da će tako završiti. Ipak, realno gledano, vjerovatno ćete vi slaviti, ali se nadam onda pobjedi u Dablinu, naprimjer 2:0", kazao je Mickey.