Nogomet
171

Irski navijač nakon utakmice: Zadovoljan sam rezultatom, atmosfera je nevjerovatna

Piše: D. B.
Na stadionu Bilino Polje u Zenici večeras je odigrana prva utakmica baraža za plasman na Evropsko prvenstvo, a reprezentacije BiH i Irske su odigrale neriješeno 1:1. Atmosfera je bila sjajna na tribinama, što je oduševilo navijače Irske.

"Zadovoljan sam rezultatom, mada je moglo biti i drugačije. Irska je mogla pobijediti 1:0, ali i BiH je imala šanse da slavi. Džeko i Pjanić su sjajni igrači. Obje reprezentacije su igrale dobro", izjavio je za portal Klix.ba Michael, navijač reprezentacije Irske.

Njega i njegove prijatelje je oduševila atmosfera na Bilinom Polju, ali i lijepe djevojke koje su vidjeli u šetnji tokom dana.

"Atmosfera je bila nevjerovatna. Mislio sam da će biti problema, ali sve je bilo uredu. Također, Bosanke su prelijepe", rekao je naš sagovornik.

Uzvratna utakmica se igra u ponedjeljak u Dublinu, a naši domaćini se raduju što će imati priliku ponovo se družiti s našim navijačima. Što se tiče sportske strane, očekuju plasman na Euro.

"U Dublinu prije svega očekujem da se ponovo družimo s vašim navijačima. Sigurno ćemo popiti piće zajedno. Mi smo mala zemlja i želimo se dobro provesti s vama. Što se tiče revanša, teško je reći, ali se nadam da će proći Irska", završio je mladi Irac.