|

IO NSBiH bez odluke: Zmajevi danas nisu dobili novog selektora

IO NSBiH bez odluke: Zmajevi danas nisu dobili novog selektora
21
Piše: D. B.
11.12.2014. u 16:43
97
komentara
21

dijeljenja
Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, na kojoj se između ostalog odlučivalo o novom selektoru nogometne A reprezentacije BiH, konačne odluke nije bilo.
Jasmin Baković (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) Jasmin Baković (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)


Članovi IO NSBiH zasjedali su danas i razgovarali o sedam tačaka dnevnog reda 26. redovne sjednice.

Najvažnije pitanje je bilo izbor novog selektora A reprezentacije BiH, no on danas nije izabran. Tu informaciju je nakon sjednice novinarima potvrdio generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković.

Na sjednici je odlučeno da se u narednih nekoliko dana komisija dodatno konsultuje te da se u kratkom roku donese konačna odluka i izabere selektor. Danas se govorilo najviše o Blažu Sliškoviću, Mehmedu Baždareviću, Milovanu Rajevcu, Igoru Štimcu, Amaru Osimu, Sergeju Barbarezu i Faruku Hadžibegiću, koji su ušli u najuži izbor za selektora, dok su ostali od ranije poznati kandidati otpali.

Kandidati koji su predali kandidaturu za mjesto selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine su: Robert Prosinečki, Lothar Herbert Matthäus, Vojček Lazarek, Mehmed Baždarević, Amar Osim, Duško Bajević, Šener Bajramović, Faruk Hadžibegić, Louis Fernandez, Dragan Okuka, Vlatko Glavaš, Alberto Zaccheroni, Alexandr Zavarov, Jurgen Kohler, Jacques Santini, Milovan Rajevac, Enzo Schifo, Blaž Slišković, Sergej Barbarez i Igor Štimac.

Novinari na konferenciji za medije nakon sjednice IO NSBiH (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) Novinari na konferenciji za medije nakon sjednice IO NSBiH (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)


Duško Bajević i Vahid Halilhodžić su kandidati koji su bili želja čelnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, ali nakon obavljenih razgovora, obojica su saopćila da ne mogu prihvatiti mjesto selektora naše reprezentacije.

Detaljno su analizirali svih 20 aplikacija, a ovoliki broj prijava je potvrdilo da je Nogometni savez respektabilan, kazao je danas Baković. U Nogometnom savezu su rekli da su imali težak zadatak i odlučili da se obave razgovori sa 11 kandidata i to sa Blažom Sliškovićem, Mehmedom Baždarevićem, Milovanom Rajevcem, Amarom Osimom, Farukom Hadžibegićem, Šenerom Bajramovićem, Sergejom Barbarezom, Igorom Štimcem, Felixom Magathom, Draganom Okukom, Vlatkom Glavašem.

U ovoj opciji je bio i Robert Prosinečki, ali je u međuvremenu pozvan za selektora reprezentacije Azerbejdžana.

Čelnici Saveza su obavili i razgovor sa Felixom Magathom u Beču, jer su smatrali da dobro poznaje mentalitet naših igrača, a s obzirom na to da je trenirao neke naše reprezentativce.

"Ostvario je zapažene rezultate, smatralo se da posjeduje znanje o našim igračima, ali nakon razgovora je utvrđeno da nije u mogućnosti prihvatiti ponudu", izjavio je Baković.

Komisiji je naloženo da do sljedeće sjednice predloži samo dva kandidata. Sljedeća sjednica će biti zakazana za nekoliko dana.
Prijavi grešku


Komentari (97)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...