Nogomet
69

Pet kandidata ušlo u uži krug za izbor selektora reprezentacije BiH

Piše: A. D.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Komisija za izbor novog selektora reprezentacije koju je nedavno oformio Nogometni savez BiH (NSBiH) suzila je listu kandidata na pet imena, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Vahid Halilhodžić je odbio mjesto selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, dok je Robert Prosinečki prethodno dobio posao na klupi Azerbejdžana. Duško Bajević zahvalio se u startu i odbio, tako da je uži krug kandidata za Sušićevog nasljednika manje-više jasan.

"Za koji dan će se konkretno znati ko čini uži krug kandidata za selektora. Nakon neuspjelih pregovora sa Vahidom Halilhodžićem mislim da nikome ne treba puno da zaključi o kome se radi. Uži krug činit će vjerovatno pet stručnjaka, ali vam njihova imena u ovom trenutku ne bih mogao reći“, izjavio je član komisije za izbor novog selektora Darko Ljubojević, te potvrdio da će u užem krugu kao kandidat Fudbalskog saveza Republike Srpske (FS RS) biti Milovan Rajevac.

U trci za selektorsku poziciju osim Rajevca će vjerovatno ostati Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, Blaž Slišković i Amar Osim.