Nogomet
28

U toku sjednica u Zenici: IO NSBiH će danas izabrati Sušićevog nasljednika

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH počela je u 12:00 sati u Trening centru "Zmajevo gnijezdo" u Zenici, a na njoj bi trebao biti izabran novi selektor nogometne reprezentacije BiH.

Već u ranim jutarnjim satima u Trening centar stigli su predsjednik NS BiH Elvedin Begić, generalni sekretar Jasmin Baković, te Denijal Pirić. Nešto kasnije došli su Darko Ljubojević, Ivan Beus, Sead Kajtaz, Mile Kovačević..

U četvrtak je 26. redovna sjednica IO NSBiH trajala gotovo pet sati. Na dnevnom redu je bilo sedam tačaka, među kojima je i izbor selektora reprezentacije BiH. Međutim, on nije izabran, nego je broj kandidata u užem krugu sveden na njih sedam.

Podsjetimo, kandidati koji su predali kandidaturu za mjesto selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine su bili Robert Prosinečki, Lothar Herbert Matthäus, Vojček Lazarek, Mehmed Baždarević, Amar Osim, Duško Bajević, Šener Bajramović, Faruk Hadžibegić, Louis Fernandez, Dragan Okuka, Vlatko Glavaš, Alberto Zaccheroni, Alexandr Zavarov, Jurgen Kohler, Jacques Santini, Milovan Rajevac, Enzo Schifo, Blaž Slišković, Sergej Barbarez i Igor Štimac.

Ranije su otpali Prosinečki, Halilhodžić i Magath, a u četvrtak je komisija odlučila da u uži krug ulaze Slišković, Baždarević, Rajevac, Štimac, Osim, Barbarez i Hadžibegić.

Komisija je na današnju sjednicu prema dogovoru s prethodne sjednice došla s prijedlogom od dva kandidata.

Da bi danas bio izabran nasljednik Safeta Sušića potrebno je da glasa 12 od 15 članova IO.