Nogomet
24

Počela sjednica IO NSBiH, danas ćemo možda dobiti novog selektora

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dvadeset šesta redovna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH počela je danas nešto poslije 12 sati u sarajevskom hotelu Crystal. Na dnevnom redu današnje sjednice se nalazi sedam tačaka, a najvažnija je izbor selektora nogometne A reprezentacije BiH.

Članovi NSBiH su stigli na sjednicu oko 12 sati, a izjava za medije nije bilo. Također, novinarima pristup sjednici nije dozvoljen, pa će odluke IO biti saopćene nakon završetka današnje sjednice.

Na dnevnom redu se nalazi sedam tačaka među kojima su informacije o prijedlozima za izbor stručnih štabova reprezentativnih selekcija, izvještaji nadležnih organa o domaćim takmičenjima u jesenjem dijelu sezone 2014/2015., finansijska pitanja, licenciranje klubova i drugo.

Kako su za portal Klix.ba jučer izjavili pojedini članovi IO NSBiH, selektor A reprezentacije BiH bi mogao biti izabran danas, mada je vjerovatniji scenarij da ime novog selektora ne saznamo danas, s obzirom na to da se radi o prvoj sjednici nakon otkaza Safetu Sušiću.

Kandidati koji su u užem krugu su Faruk Hadžibegić, Amar Osim, Milovan Rajevac, Sergej Barbarez, Blaž Slišković, Igor Štimac i Mehmed Baždarević.