Počinje Liga prvaka
0

Inter brani titulu, Pjanić igra protiv Schalkea

Sarajevo-x.com
Miralem Pjanić nakon pogotka protiv Reala
Miralem Pjanić nakon pogotka protiv Reala
Ljubitelji fudbala širom Evrope večeras će imati priliku uživati u osam utakmica prvog kola grupne faze Lige prvaka, a naslov prvaka branit će milanski Inter, koji će u odbranu krenuti iz Holandije, gdje će ukrstiti snage sa Twenteom.

Niti jedan tim od 1992. godine, kada je startala Liga prvaka, nije uspio otkriti recept odbrane titule. Inter će pokušati srušiti tradiciju i odbraniti naslov predvođen novim trenerom Rafaelom Benitezom i gotovo nepromijenjenim sastavom.

Trijumfalni trener napustio je Milan i otišao u Madrid, gdje od njega očekuju osvajanje novog trofeja sa Realom. Tim sačinjen od najboljih svjetskih igrača nije najbolje startao u Primeri, ali se nadaju da će dojam popraviti u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

Naša zemlju će večeras predstavljati Miralem Pjanić, Lyonov heroj prošlosezonskog takmičenja, kada je golom na Santiago Bernabeu izbavio Real Madrid. Lyon večeras nastupa protiv njemačkog Schalkea, a očekuje se neizvjestan susret.

Veliki favoriti na premijeri su Benfica protiv Hapoela, Barcelona protiv Panathinaikosa, odnosno Manchester United u susretu sa Glasgow Rangesima.

Neizvjestan duel se očekuju i u Bremenu. Werder će ugostiti ekipu Tottenhama koja debituje u elitnom evropskom takmičenju.

Debitant u najjačem klupskom takmičenju je i turski šampion Bursa kome u goste dolazi Valencija.

Parovi 1. kola Lige prvaka:

Grupa A:

Twente - Inter Werder - Tottenham

Grupa B:

Benfica - Hapoel Tel Aviv Olympique Lyon - Schalke

Grupa C:

Bursa - Valencia 5h Manchester United - Glasgow Rangers

Grupa D:

Kopenhagen - Rubin Barcelona - Panathinaikos