Liga prvaka
0

Inter ubjedljivo savladao Werder, Pjanić strijelac za Lyon

Piše: D.B.
Foto: AP
Foto: AP
U okviru drugog kola evropske Lige prvaka večeras je odigrano preostalih osam utakmica u grupama A, B, C i D. Utakmice su počele u 20:45 sati osim one između Rubina i Barcelone. Ova dva kluba su svoj susret odigrala nešto ranije.

U grupi A su se sastali Inter i Werder, te Tottenham i Twente. Talijanski i evropski prvak Inter je u ovom kolu tražio pobjedu nakon što je odigrao neriješeno u prvom kolu upravo protiv holandskog Twentea. Ekipa Rafaela Beniteza je od prve minute krenula u ofanzivu te golovima Etooa iz 22. i 27. minute pokazala svoju moć. U 34. minuti Sneijder je postigao treći gol za Inter i time zaključio uspješan prvi dio talijanske ekipe. U drugom poluvremenu je Inter nastavio s dobrom igrom koja je donijela rezultat. U 81. minuti Etoo postiže svoj treći, a za Inter četvrti pogodak na ovoj utakmici koju je Inter dobio rezultatom 4:0.

U utakmici između Tottenhama i Twentea dosuđeno je čak tri jedanaesterca, sva tri za domaću ekipu. U prvom poluvremenu jedan je promašio Van der Vaart koji je svoju grešku ispravio u 47. minuti postigavši vodeći pogodak. Pavlyuchenko je svoj jedanaesterac uspješno realizovao u 50. minuti pa je engleska ekipa povela sa 2:0. Ekipa Twentea je u 56. minuti smanjila rezultat preko Chadlija. Pet minuta poslije, Van der Vaart dobija drugi žuti karton i Tottenham ostaje sa igračem manje. Međutim, u 64. minuti dosuđen je i treći jedanaesterac za englesku ekipu. Pavlyuchenko je ponovo bio siguran izvođač te povisio rezultat na 3:1. Englezi su uspjeli postići još jedan pogodak sa igračem manje. Strijelac je bio Bale u 85. minuti koji je postavio konačnih Tottenham 4:1 Twente.

Grupa B je donijela duel Hapoela iz Tel Aviva i Lyona našeg Miralema Pjanića kao i duel između Shalkea i Benfice. Lyon je poveo već u 7. minuti preko Bastosa koji je pogodio iz jedanaesterca. Isti igrač u 36. minuti postiže svoj drugi gol. Hapoel je u 79. minuti susreta također iz penala smanjio rezultat preko Enyeame. Miralem Pjanić je postigao pogodak pred sam kraj utakmice, pa je utakmica završena rezultatom 3:1 u korist Lyona.

U utakmici između Schalkea i Benfice u prvom poluvremenu nije bilo golova, da bi Farfan tek u 81. minuti doveo njemačku ekipu u vodstvo. U 85. minuti Schalke je poveo sa 2:0 golom Huntelaara što je bio i konačni rezultat ove utakmice.

U grupi C su snage odmjerili Valencia i veliki Manchester United te Rangers i Bursa. Rangersi su vodili od 18. minute golom Naysmitha i uspjeli održati prednost do kraja susreta.

Valencia i Manchester su odigrali solidno prvo poluvrijeme sa nekoliko prilika na obje strane, ali se na odmor otišlo rezultatom 0:0. Drugo poluvrijeme je bilo dosta zanimljivo. Manchester je imao inicijativu tokom cijelog susreta što se isplatilo u 85. minuti kada je pogodak postigao mladi Hernandez. Njegov gol je, ispostavilo se na kraju, donio važna tri boda Unitedu sa teškog gostovanja.

Rubin i Barcelona su otvorili drugo kolo Lige prvaka u grupi D. Pobjednika nije bilo. Susret je završen rezultatom 1:1. Zanimljivo, oba gola su postignuta iz jedanaesteraca. Prvo je poveo Rubin preko Noboe u 30. minuti, da bi Villa, također iz jedanaesterca, izjednačio rezultat u 60. minuti i donio jedan bod Barceloni.

U drugoj utakmici ove grupe sastali su se Panathinaikos i FC Copenhagen. Danska ekipa je utakmicu riješila u prvom poluvremenu golovima N`Doyea u 28. minuti i Vingaarda u 37. minuti.

Rezultati drugog kola evropske Lige prvaka:

Grupa A Inter - Werder 4:0 (S. Eto´o 3, Sneijder), Tottenham - Twente 4:1 (Pavlyuchenko 2, Vaart, Bale - Chadli);

Grupa B Hapoel Tel Aviv - Lyon 1:3 (Enyeama - Bastos 2 - Pjanić), Schalke - Benfica 2:0 (Farfan, Huntelaar);

Grupa C Rangers - Bursaspor 1:0 (Naismith), Valencia - Manchester U. 0:1 (Chicharito);

Grupa D Rubin Kazan - Barcelona 1:1 (Noboa - Villa), Panathinaikos - Copenhagen 0:2 (Doye, Vingaard).