Nogomet
132

Ibrahimović: "Rasturio" bih i englesku Premierligu

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA)
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA)
Švedski nogometni reprezentativac Zlatan Ibrahimović još je jednom zaokupio pažnju javnosti samouvjerenim, pomalo i arogantnim izjavama, ovoga puta za britanski Sunday People.

Napadač PSG-a izjavio je kako ne žali za time što se nije okušao u Premierligi, jer bi u istoj bio dominantan kao i u svim ligama u kojima je do sada nastupio.

"Engleska liga je vrlo jaka, s tri ili četiri ponajbolje ekipe u Evropi. No kada bih i igrao tamo, uništavao bih suparničke odbrane kao i u svakoj drugoj ligi u kojoj sam zaigrao", rekao je Ibrahimović, te nastavio:

"Mogao sam igrati u Arsenalu, svi to znaju, ali nisam želio biti na probi. Šta mislite kome je više zbog toga žao: Arseneu Wengeru ili Zlatanu?", pita se napadač PSG-a, kojem mnogi Šveđani zamjeraju jer se nije okušao u po mnogima najizjednačenijoj ligi svijeta.

"Uvijek me dobro nasmije takvo pitanje zašto se nisam okušao u Engleskoj. Posljednji put kada sam igrao protiv Engleske, odnosno jednih od najboljih igrača na svijetu, što se dogodilo? Mnogi zaboravljaju da sam zabio hat-trick i da je to bio Zlatanov šou", zaključio je karizmatični švedski napadač.