Nogomet
1

Ibrahimović: Zašto dovoditi Ronalda ili Messija kada imate Zlatana?

Klix.ba
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA)
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA)
Nogometaš Zlatan Ibrahimović izjavio je da njegov klub Paris Saint - Germain ne treba dovoditi novu zvijezdu, jer imaju njega.

Spekulisalo se o tome kako bi PSG u svoje redove želio dovesti Lionela Messija ili Cristiana Ronalda, ali Šveđanin je kazao da njegovom klubu takve zvijezde ne trebaju.

"Zašto dovoditi Messija ili Ronalda kada imate Zlatana?", rekao je Ibrahimović u showu "Luis Attaque", prenosi Goal.com.

On je kazao i to da je njegova ekipa trebala sačuvati prednost od 3:1 protiv Chelsaeja u četvrtfinalu Lige prvaka. Naime, Ibrahimović tokom svoje karijere niti jednom nije osvojio to elitno takmičenje.

Podsjetimo, Ibrahimović nije igrao uzvratnu utakmicu zbog povrede, a na pitanje da li bi PSG sačuvao prednost da je on mogao igrati, odgovorio je: "Zbog svog ega, odgovorit ću da. Ali, svakako smo trebali sačuvati prednost. Imali smo dobar rezultat."

Ipak, tvrdi da ne žali ni zbog čega.

"Da se sutra prestanem baviti nogometom ne bih smatrao neuspjehom to što nisam osvojio Ligu prvaka. Naprotiv, moja karijera je bila fantastična", rekao je 32-godišnji nogometaš.

Dodao je da mu je omiljeni nogometaš Brazilac Ronaldo koji također nikada nije osvojio Ligu prvaka.