|

Ibrahimović: U Švedskoj me upoređuju s nogometašicama

Ibrahimović: U Švedskoj me upoređuju s nogometašicama
62
T
Totalsport
25.12.2013. u 18:44
59
komentara
62

dijeljenja
Ibrahimović: U Švedskoj me upoređuju s nogometašicama
Gdje ima Zlatana Ibrahimovića, tu ima i vatre. Švedski nogometaš ponovno je podigao prašinu svojim izjavama "bez dlake na jeziku".
Ibrahimović je ovoga puta komentirao situaciju kada je nogometni savez Švedske odlučio dati Andersu Svenssonu automobil za rušenje rekorda po broju nastupa u nacionalnom dresu, dok istovremeno, na istoj ceremoniji, nije nagradio Theresu Sjogran, švedsku reprezentativku s najviše nastupa u reprezentativnom dresu.

"Uz svo dužno poštovanje damama, muški i ženski nogomet se ne može upoređivati. Odustanite od toga. Više nije čak ni smiješno", rekao je Ibrahimović u intervjuu za Expressen.

"Kada nastupam u Evropi onda me upoređuju s Lionelom Messijem  i Cristianom Ronaldom. Međutim, kada se vratim u Švedsku, onda me upoređuju s nogometašicama. Uz svo dužno poštovanje, nogometašice bi trebalo nagrađivati u skladu s onim što pridonose nogometu (koliko sponzora). Prošlog su me ljeta pitali da li sam bolji ja ili švedska napadačica Lotta Schelin. Nisam bio siguran da li je to šala ili šta? Ako oborim neki rekord onda me valjda treba uporediti s igračem čiji sam rekord oborio, a ne s djevojkom", zaključio je po toj temi švedski reprezentativac.
Prijavi grešku


Komentari (59)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...