Mali gradski derbi
0

I Olimpic i Sarajevo žele pobjedu na Otoci

Piše: N. Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Predstavnici fudbalskih klubova Sarajevo i Olimpic održali su danas zajedničku konferenciju za medije povodom sutrašnje utakmice četvrog kola BH Telecom premijer lige BiH.

Trener domaćina Nedim Jusufbegović istakao je kako u utakmicu ulaze potpuno spremni sa željom za pobjedom i pozitivnim rezultatom.

"Vrijeme je da u ovoj sezoni pokažemo sav svoj kvalitet. Sarajevo je divna prilika da to učinimo, da pokažemo svoj talent maksimalno respektujući svog protivnika. Koji će rezultat biti to ćemo sutra vidjeti", rekao je Jusufbegović.

Što se igračkog kadra tiče, Jusufbegović je kazao da su svi igrači spremni, osim Ristića i Škore koji su tek došli.

Ništa manje ambiciozni nisu ni predstavnici Bordo tima. Šef stručnog štaba Dragan Jović je naglasio kako su u jednoj pozitivnoj seriji. Igrači su dobro reagovali nakon ispadanja od Zete.

"Napravili smo dvije pobjede poslije toga, što je sigurno diglo atmosferu među igračima. Očekujemo podršku naših navijača. U protekloj sezoni je bila milina biti akter utakmica i naročito biti član FK Sarajevo. Radili smo dosta na poboljšanju igre i nadamo se da će igrači to sutra kvalitetno i prezentirati. Što se tiče igrača, suspendiranih nema, a povrijeđen je Sulejman Krpić. Ostali igrači su nam na raspolaganju", kazao je Jović.

Kapiteni oba tima, Sedin Torlak i Nihad Suljović, osvrnuli su se i na vremenske neprilike posljednjih dana. Kako kažu, iako će temperatura sutra, prema najavama meteorologa, dosezati i 40 stepeni, igrači su spremni.

"Mi već danima treniramo na toj temperaturi i koliko-toliko smo se prilagodili, tako da mislim da neće biti problema", ističe Torlak.