Pred sutrašnji susret
0

Jović: Prekinut ćemo lošu tradiciju protiv Širokog

Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Na Trgu Oslobođenja-Alija Izetbegović u Sarajevu danas je u sklopu Bordo dana održana konferencija za medije uoči 8. kola BH Telecom Premijer lige u kojoj Sarajevo na stadionu Asim Ferhatović Hase u nedjelju dočekuje ekipu Širokog Brijega.

Konferencija je počela himnom navijača Sarajeva "Mi smo divovi". Utakmica se igra u nedjelju u u 18 sati, a cijena ulaznica je pet KM za sjever, sedam za istok i osam za zapad.

Danas su se navijačima i prisutnim novinarima obratili šef stručnog štaba FK Sarajevo Dragan Jović i kapiten Sedin Torlak. Jović je najavio da će na ovoj utakmici biti prekinuta negativna tradicija koju Sarajevo ima u susretima sa Širokim Brijegom.

"Vjerujem da će to biti dobra utakmica. Mi smo u odličnoj formi i imamo odlične rezultate u posljednjim kolima. Nadam se da ćemo uz podršku navijača u ovoj jako bitnoj utakmici osvojiti sva tri boda i napraviti bodovnu razliku u odnosu na naše pratioce na tabeli. Atmosfera u ekipi je odlična, a svi igrači osim Čomora su nam na raspolaganju. Veoma smo optimistični i vjerujem da ćemo protiv Širokog prekinuti negativnu seriju rezultata", rekao je Jović.

Šef stručnog štaba je dodao i to da negativna tradicija po Sarajevo u utakmicama protiv Širokog sama po sebi treba biti znak da ekipa treba biti oprezna ali je istakao da Sarajevo ipak ima odličnu seriju, dok Široki igra nešto lošije.

Navijačima se obratio i kapiten Torlak koji je izrazio zadovoljstvo što su navijači došli u tolikom broju.

"Spremni smo iznijeti teret utakmice. Mogu obećati u svoje ime i ime saigrača da ćemo biti borbeni i dati svoj maksimoum, a rezultat ne bi trebao izostati", rekao je Torlak.

Od sutra možete pratiti aktivnosti na poboljšanoj internet stranici ovog kluba, a adresa je fcsarajevo.ba.