Sarajevo dočekuje Široki Brijeg
0

Popunjeno Koševo pokazat će da su Uprava i igrači na pravom putu

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tim sa Koševa večeras će na najvećem bh. stadionu dočekati Široki Brijeg u okviru 8. kola BHT Premijer lige. Sarajevo je nakon remija protiv Čelika u prvom kolu napravilo seriju od šest uzastopnih pobjeda i zasluženo drži lidersku poziciju.

Nakon što su nogometaši Bordo tima neočekivano eliminisani od Zete u 3. pretkolu Evropske lige većina pristalica Sarajeva pomislilo da je pred njima još jedna razočaravajuća sezona. Ipak, nakon pobjedničkog niza i nekoliko godina čekanja euforija danas trese bordo navijače. Proživljavaju ugodne trenutke sa Draganom Jovićem na čelu. On napominje da ne želi stati na ostvarenom.

"Naš cilj se zna, idemo na titulu", sa mnogo samopouzdanja podvlači strateg koševskog premijerligaša. Ima i razlog zašto je Jović uvjeren u uspjeh u ovoj sezoni. Sarajevo još od 2006. godine nije bilo jesenji prvak. Pobijede li tim sa Pecare sigurno je da će biti jedan od glavnih pretendenata za naslov.

Kako je vraćen pobjednički mentalitet?

Ipak, realnu nadu da li će dočekati Novu godinu na prvoj poziciji pokazat će utakmice na Koševu protiv Borca, Željezničara i Zrinjskog. To će biti istinski ispiti za ovaj tim.
No, nastavi li tim pobjednički ritam koji je sam sebi nametnuo, trofej će postati dostižan. Ono što posebno ohrabruje sve one kojima je bordo boja blizu srce jeste činjenica da ekipa melje suparnike. Gdje je nastao klik kojim se sastav nakon poraza u Podgorici pretvorio u ekipu pobjedničkog mentaliteta?

Agresivnost u igri se pojačala, disciplina je jasna i prepoznatljiva. Nogometaši su pokazali karakter u svim dvobojima. Aktuelni trener, zajedno sa stručnim štabom, ali i Upravom kluba pokrenuo je igrače, koji probuđena samopouzdanja jurišaju ka ostvarenju ciljeva.

Ponos i vjera u tim

Osim vraćenog ponosa i vjere u Sarajevo, pristalicama kluba Travničanin je prirastao srcu zbog energije koju unosi u utakmice, što najbolje pokazuju igre ekipe. Realan i studiozan, Jović je trenersku doktrinu odmah nametnuo u svlačionici. Kada je stigao zasukao je rukave i počeo ozbiljno raditi. Nakon perioda adaptacije, ali i dovođenja kvalitetnih nogometaša, rezultati su postali vidljivi.

U posljednjem kolu upisana je visoka pobjeda u Trebinju od 3:0. Samopuzdanje je naraslo. Dobra atmosfera u svlačionici prerasla je u kompaktnost. Iako čelnici Sarajeva stalno apostrofiraju da ne treba dizati euforiju, teško da će smiriti uzavrelu navijačku masu. Novi suparnik je Široki Brijeg večeras u 18:00 sati. Očekuje se nova pobjeda.

Dobra posjeta na Koševu pokazat će da su Uprava i igrači na pravom putu. Zbog toga svi istinski navijači Sarajeva trebaju dati podršku ovoj ambicioznoj Upravi i timu.