BH Telecom Premijer liga
0

Bordo tim želi nastaviti seriju i protiv neugodnog Širokog

Piše: Edin Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Preostale tri utakmice 8. kola BH Telecom Premijer lige igraju se danas. Najzanimljivije će biti na našem najvećem stadionu gdje razigrano Sarajevo dočekuje neugodni Široki Brijeg. U bordo taboru, nakon serije od šest pobjeda, razmišljaju samo o kompletnom plijenu.

"Mi smo u formi i imamo odlične rezultate u posljednjim kolima. Nadam se da ćemo uz podršku navijača u ovoj jako važnoj utakmici osvojiti tri boda . Atmosfera u ekipi je odlična, a svi igrači osim Čomora su nam na raspolaganju. Veoma smo optimistični i vjerujem da ćemo protiv Širokog prekinuti negativnu seriju rezultata", rekao je na pres konferenciji prvi šef struke tima sa Koševa Dragan Jović.

Gosti sa Pecare naglašavaju da respektuju Sarajevo, ali napominju da će pokušati osvojiti tri boda na gostovanju u glavnom gradu BiH. Strateg Širokog Slaven Musa podvlači da će domaći nogometaši, zbog pritiska sa tribina, biti pod imperativom pobjede. Kako je rekao, to je šansa Širokog Brijega.

GOŠK-u na noge stiže Zrinjski. Tim iz Gabele je u prošlom kolu u gostima pobijedio Velež, tako da sa mnogo optimizma dočekuju ovaj meč. Vjeruju da mogu pobijediti favorizovane goste. U taboru Plemića napominju da je GOŠK neugodan rival, ali da je kvalitet na njihovoj strani. Nadaju se pozitivnom rezultatu.

Za Velež nema puno filozofije u sudaru sa Leotarom. Pobjeda se nameće kao imperativ. Rođene će u ovom dvoboju sa klupe predvoditi Ibrahim Rahimić. On je naslijedio Asmira Džafića. Posljednju pobjedu na svom terenu Velež je ostvario još u prvom kolu (4. augusta) protiv Radnika iz Bijeljine kada je bilo 3:0. Gosti iz Trebinja ističu kako na ovo gostovanje ne putuju sa bijelom zastavom.

Rezultati utakmica odigranih u subotu:

Radnik - Slavija 2:0 Rudar - Zvijezda 2:0

Gradina - Borac 1:3 Olimpic - Travnik 2:0 Čelik - Željezničar 1:2

Nedjelja:

Velež - Leotar 15:30 GOŠK - Zrinjski 15:30 sati Sarajevo - Široki Brijeg 18.00 sati