Nogomet
515

Hodžić postigao dva gola za Dinamo protiv Zagreba, izdvojio se na listi strijelaca

Piše: D. B.
Bh. nogometaš Armin Hodžić pružio je još jednu sjajnu partiju za Dinamo te je u gradskom derbiju protiv Zagreba postigao dva pogotka za pobjedu Modrih rezultatom 2:0

Dinamo je u okviru 4. kola Hrvatske nogometne lige bio gost Zagrebu te je upisao pobjedu rezultatom 2:0. Oba gola za Modre postigao je sjajni bh. nogometaš Armin Hodžić. Mladi reprezentativac BiH i bivši napadač FK Željezničar je u 13. minuti pogodio za vodstvo Dinama od 1:0 i to je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice se Hodžić još jednom upisao na listu strijelaca. U 72. minuti je drugi put na ovoj utakmici zatresao mrežu Zagreba i postavio konačnih 2:0 za Modre.

Dinamo se nakon četiri odigrana kola nalazi na prvom mjestu na tabeli sa osam bodova, koje su Modri skupili u dvije pobjede i dva remija. Zagreb je na osmoj poziciji sa dva osvojena boda.

Treba reći da je Hodžić s nova dva gola izbio na prvo mjesto liste najboljih strijelaca HNL-a sa pet postignutih golova. Tri je postigao u duelu sa Interom iz Zaprešića, koji je Dinamo riješio u svoju korist rezultatom 5:1.