Nogomet
0

Dinamu samo bod u Zaprešiću, Armin Hodžić ponovo strijelac za Modre

Klix.ba
Armin Hodžić
Armin Hodžić
Lokalni derbi Intera iz Zaprešića i Dinama iz Zagreba igran na stadionu u Zaprešiću u okviru 12. kola HNL-a okončan je neriješenim rezultatom, 2:2.

Meč je za Modre započeo kao u košmaru. Već u šestoj minuti Cabraja je savladao Eduarda za 1:0. Pola sata kasnije pogodak za 2:0 postigao je Nestorovski.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena dosuđen je jedanaesterac za goste, a siguran realizator za 2:1 bio je Fernandes. U četvrtoj minuti nastavka Dinamo uspijeva izjednačiti, a pogodak je postigao reprezentativac Bosne i Hercegovine Armin Hodžić.

Večerašnji pogodak bio je osmi Hodžićev u isto toliko nastupa. Dobra forma Armina Hodžića i Vedada Ibiševića bez sumnje je obradovala selektora Baždarevića, kao i sve navijače reprezentacije Bosne i Hercegovine. Hodžić je i dalje prvi strijelac HNL-a.

U drugom današnjem susretu 12. kola Split je kao gost porazio Osijek minimalnim rezultatom. Jedini pogodak na utakmici postigao je Bagarić u finišu utakmice. Dinamo je lider na tabeli sa četiri boda više od drugoplasiranog Hajduka koji ima jedan meč manje.

HNL, dvanaesto kolo:

Osijek – Split 0:1 Inter Zaprešić – Dinamo 2:2