Nogomet
21

Hoće li biti ukinuta suspenzija Ameru Halepu, članu IO NSBiH?

Piše: Edin Isanović
Amer Halep i Zvjezdan Misimović na proslavi "Put u Brazil"
Amer Halep i Zvjezdan Misimović na proslavi "Put u Brazil"
Amera Halepa, člana Izvršnog odbora NSBiH i dopredsjednika Nogometnog saveza Srednjobosanskog kantona, u maju je suspendovala Disciplinska komisija NS Federacije BiH na šest mjeseci zabrane rada.

Ova odluka je donesena iako je NSSBK jedan od najuspješnijih saveza, što potvrđuju i njegovi rezultati. Ipak, u Federalnom savezu često imaju zamjerke na njihov rad.

Halep je krajem 2013. godine u izjavi za naš portal tvrdio da je na manifestaciji "Put u Brazil“ napadnut od strane člana Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije BiH - Hamde Spahića.

Kao razlog naveo je da je u sklopu projekta NSFBiH, Federacija BiH trebala dobiti četiri terena. Svoje zahtjeve predali su Doboj, Donji Vakuf, Cazin, Goražde, dok je Mostar predao dvije aplikacije.

Amer je tada smatrao da Goražde ili Cazin trebaju dobiti jedan teren, a ne Mostar dva kako su predlagali ostali članovi. To se očigledno nije svidjelo pojedincima iz IO pa se Halep našao na udaru. Iako je tada očekivalo da će se oglasiti NSBiH cijeli slučaj je zataškan.

Saznajemo da se Halep u prethodnoj godini u mnogim stvarima nije slagao sa Elvedinom Begićem predsjednikom NSBiH protiv kojeg je nedavno Federalna uprava policije podnijela Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Osumnjičen je (zajedno sa Ivanom Veličanom i Bakirom Karahasanovićem, sadašnjim i bivšim direktorom Međunarodnog aerodroma Sarajevo) za zloupotrebu položaja i ovlaštenja, sklapanje štetnog ugovora, te nesavjestan rad u službi na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

I oko ovog slučaja krovna kuća bh. nogometa nije se oglasila, a trebala je. Tako je javnost ostala uskraćena za mnoge odgovore.

Kako saznajemo o sudbini člana IO NSBiH iz Srednjobosanskog kantona moglo bi se raspravljati ovih dana. Halep nije želio ništa komentarisati za Klix.ba dok ne dobije zvaničnu odluku Saveza.