Nogomet
7

Skandal na proslavi "Put u Brazil": Halep tvrdi da ga je Spahić napao, on negira sukob

Piše: E. I. i A. K.
Amer Halep i Zvjezdan Misimović na proslavi "Put u Brazil"
Amer Halep i Zvjezdan Misimović na proslavi "Put u Brazil"
U organizaciji NSBiH u Sarajevu je u petak održana svečanost pod nazivom "Put u Brazil". Čelnici krovne kuće bh. nogometa željeli su obilježiti plasman na Mundijal u Brazil. Ipak, proslava je prerasla u incident, koji čelnici NSBiH pokušavaju sakriti od javnosti.

Kako je za naš portal potvrdio Amer Halep, član Izvršnog odbora NSBiH, njega je fizički napao Hamdo Spahić, član Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije BiH.

"U jednom trenutku, bez ikakvog razloga, Spahić me udario. Teži incident spriječili su zaštitari. Podnio sam prekršajnu prijavu protiv njega, a razmišljam da podnesem i privatnu tužbu", kaže Halep za Klix.ba.

Dodaje kako je u petak popodne održana sjednica Izvršnog odbora NSBiH gdje raspravljalo o terenima za djecu sa posebnim potrebama.

U sklopu projekta NSFBiH, Federacija BiH treba dobiti četiri terena. Svoje zahtjeve predali su Doboj, Donji Vakuf, Cazin, Goražde, dok je Mostar predao dvije aplikacije.

Nalaz Amera Halepa iz bolnice u Travniku
Nalaz Amera Halepa iz bolnice u Travniku

"Bio je prijedlog da Mostar dobije dva terena, Donji Vakuf i Doboj, a da otpadnu Goražde i Cazin. Bio sam protiv zajedno sa još nekim kolegama iz Izvršnog odbora NSBiH. Smatram da jedan grad treba dobiti jedan teren. Tu je nastao problem i smatram da je zbog toga došlo do napada", kaže Halep.

Drugi sudionik priče koja je poremetila proslavu odlaska u Brazil Hamdo Spahić za Klix.ba je rekao kako nije udario Halepa, već da su samo razgovarali.

"Na Federalnom savezu je bilo dosta primjedbi od Nogometnog saveza Srednjebosanskog kantona i u tom kontekstu je priča počela. On je počeo provocirati. Ja sam mu rekao 'šta ti to treba, ti si mlad. Otkud odjednom toliko primjedbi. Zašto ste protiv'. On mi je rekao šta me briga poslije čega sam mu rekao 'hajde sine bježi odavdje'. Tu je bilo obezbjeđenje i da je fizički napadnut svi bi reagovali", rekao je Spahić.

On smatra da prijedlog da Mostar dobije dva terena nije sporan i da je važno da se počne s projektima izgradnje koje finansira UEFA.

"Dogovorili smo se da terene dobije Mostar, a da iduće godine dobije neki drugi grad. Taj novac od UEFA-e neće stati na jednoj godini. Neka se prave tereni, samo da se počne s tim", rekao je Spahić.

Kako saznajemo, ovo nije bio jedini incident na pomenutoj manifestaciji.

Očekuje se reakcija NSBiH koji treba provesti istragu o ovom skandalu.