{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Amer Halep suspendovan na 12 mjeseci

18.9.2014. u 21:02
19
13
Amer Halep suspendovan na 12 mjeseci
19
Amer Halep suspendovan na 12 mjeseci
Amer Halep na konferenciji za medije (Foto: Supersport)
Disciplinska komisija NS BiH, pod predsjedavanjem Vlade Rogića, na sjednici održanoj danas u Sarajevu, suspendovala je Amera Halepa, člana IO NS BiH, na dvanaest mjeseci zabrane obavljanja svih funkcija u nogometu.
Kako je navedeno na oficijelnoj stranici Nogometnog saveza BiH Halep je suspendovan zbog kršenja Pravilnika ponašanja članova nogometne organizacije. Ova odluka je donesena jednoglasno.

Podsjetimo, trakavica na relaciji Hale-Nogometni savez Bih traje još od maja kada je Halep, član IO NSBiH i dopredsjednik Nogometnog saveza Srednjobosanskog kantona, suspendovan na šest mjeseci zabrane rada.

Halep je tvrdio da je suspenzija nelegalna, te da je kažnjen u namontiranom procesu vezanom za omogućavanje NK Novi Travnik nastup u trećem rangu takmičenja, a stvarni razlog je to što je insistirao na tome da se višemilionski ugovori Nogometnog saveza BiH ne mogu potpisivati bez odobrenja Izvršnog odbora NS BiH, kao i da se budžet ne može probijati bez odobrenja IO NSBiH, odnosno rebalansa.

U nedavnoj izjavi za Klix.ba tvrdio je da je na njega vršen pritisak jer je postavljao nezgodna pitanja, te je ukazivao na malverzacije u NS BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: