Nogomet
0

Hitzfeld: Evropljani će jako teško doći do naslova u Brazilu

Totalsport
Ottmar Hitzfeld (Foto: AFP)
Ottmar Hitzfeld (Foto: AFP)
Selektor švicarske nogometne reprezentacije Ottmar Hitzfeld iznimno je pesimističan kada su u pitanju šanse evropskih ekipa na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Njemački stručnjak smatra da nijedna reprezentacija sa Starog kontinenta neće uspjeti doći do naslova u Brazilu. Svjetska je smotra dosad četiri puta održana u Južnoj Americi, te dvaput u Srednjoj Americi (u Meksiku), a pritom nijednom Evropljani nisu došli do trona.

"Evropske reprezentacije će jako, jako teško do naslova. Ne može biti slučajnost da nijedna evropska ekipa nije bila svjetski prvak u Latinskoj Americi. Ni u Urugvaju, ni u Meksiku, ni u Argentini, a zasigurno ni u Brazilu", rekao je Hitzfeld za laureus.com.

Brazil će u sljedećim sedmicama biti pod velikim pritiskom javnosti koja od Scolarijevih nogometaša očekuje krunu na domaćem tlu.

"U nogometu uvijek postoji pritisak, a očekivanja mogu biti izraženija kad igrate kod kuće. Međutim, Brazil je prije godinu dana na Kupu konfederacija da se može nositi s takvim posebnim uvjetima", dodao je Hitzfeld.