Nogomet
5

Joachim Low: Brazilci prave pregrube prekršaje

Klix.ba
Joachim Low (Foto: AFP)
Joachim Low (Foto: AFP)
Njemački selektor Joachim Low vjeruje da aktuelni brazilski reprezentativci nemaju puno veze sa tradicijom ovog državnog tima. On očekuje fizičko nadmetanje u polufinalu u kojem će sa domaćinom Svjetskog prvenstva snage odmjeriti njegovi izabranici.

Brazilska reprezentacija predvođena selektorom Felipeom Scolarijem je napravila 96 prekršaja na SP-u, zbog čega su dobili 10 žutih kartona.

"Brazilci igraju grublje od bilo koje reprezentacije na SP-u. Poznatog tradicionalnog brazilskog nogometa ima veoma malo. Nadam se da će sudija znati pravedno kažnjavati", izjavio je Low.

S njim se složio reprezentativac Bastian Schweinsteiger.

"Volim čvrstu igru, ali pojedini prekršaji Brazilaca su pregrubi. Brazilci nisu više samo nogometni madžioničari, sada su i grubi prekršaji dio njihove igre. Moramo biti pažljivi, kao i sudija", rekao je Schweinsteiger.

Brazil će u utorak protiv Njemačke igrati bez povrijeđenog Neymara, koji je u petak u četvrtfinalnoj utakmici protiv Kolumbije zadobio frakturu pršljena.

Schweinsteiger smatra da bi njegovo odsusustvo moglo dodatno motivisati Brazilce.

"Neymarovi saigrači žele osvojiti SP i njemu ga posvetiti. Iz toga će izvući dodatnu snagu", izjavio je nogometaš Bayerna.

Njemačka je na SP-u 2002. godine poražena u finalu upravo od Brazila. Od tada su Nijemci izgubili još dva polufinala. No, Schweinsteiger vjeruje da je ova reprezentacija snažnija od prethodnih.

"Sada smo korak ispred. Ekipu čini veliki broj sjajnih nogometaša, tako da je ona kvalitetnija nego prije", završio je Schweinsteiger.