Nogomet
372

HDZ Hrvatske: BiH navija protiv Vatrenih! To nam je hvala što smo ih najeli, napili i naoružali?

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Velika rasprava izbila je danas u Saboru u Hrvatskoj tokom rasprave u vezi sa zokonom o saniranju posljedica poplava. Međutim, nije se raspravljalo o tome već o navijanju tokom Svjetskog prvenstva, a HDZ-ov zastupnik iz Splita Duje Marasović optužio je BiH da navija protiv Hrvatske te se na taj način "zahvaljuje" na svemu.

"Ostavite vi kući to vaše bratstvo i jedinstvo mačku o rep", poručio je HDZ-ov Duje Marasović nezavisnom Damiru Kajinu koji je pohvalio solidarnost hrvatskih građana sa stradalima u BiH i Srbiji.

Kajin je kazao i to da je sretan što su Hrvati navijali za BiH, kada je igrala protiv Argentine, kao što su građani BiH navijali za Hrvatsku tokom susreta sa Brazilom.

No, Marasović se nije složio s njim te je izbila rasprava.

"Pa BiH navija najjače protiv Hrvatske. I to je njihova zahvala Hrvatskoj što smo primili pola miliona izbjeglica, što smo ih najeli, napili, naoružali, pomogli im stvoriti državu, liječili ih u Splitu", nabrajao je Marasović tvrdeći da njegove tvrdnje jasno potkrepljuje činjenica da su u Zenici, Mostaru, Sarajevu... postavljene zastave Brazila.

"I dosta više s tim glupostima, u ovom Saboru takvim pričama više nije mjesto. Hrvatska je i za vrijeme Juge pomagala cijeloj Jugoslaviji, a vidjeli ste što je Jugoslavija napravila Hrvatskoj", poručio je Marasović Kajinu, objavila je Hina.

No, istaknimo činjenicu da se u gradovima BiH mogu naći zastave Brazila, s obzirom da se Svjetsko prvenstvo igra u toj zemlji. Građani BiH su tokom utakmice Brazil - Hrvatska svim srcem navijali za Vatrene i žalili zbog toga što su nepravedno oštećeni u toj utakmici, a za Hrvate se navijalo u kafićima i trgovima širom BiH.