Nogomet
36

Regija hrabri Zmajeve: Samo polako i strpljivo, BiH će proći u drugi krug

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Cijela regija navija za Bosnu i Hercegovinu, uprkos nesretnom otvaranju Svjetskog prvenstva u Brazilu u prvoj utakmici protiv Argentine. Naša najbolja selekcija je u ponedjeljak rano ujutro poražena rezultatom od 1:2 od favorizirane Argentine.

"Volim Argentinu, ali ipak ću navijati za Bosance. Ipak su to naše komšije, a Sušić mi je bio nekada omiljen", piše jedan komentator na web-stranici Radio-televizije Srbije.

Drugi dodaje da je "Bosancima ovo bajka kakvu su Slovenci imali prije 15 godina sa Katancem na čelu i Zahovićem u igri".

"Ovaj autogol bi mogao dobro trznuti BiH i uozbiljiti je tako da bi mogla proći ovu grupu a i rezultat ovog meča je još otvoren", piše čitalac iz Srbije.

"Srećno Bosna! Kako je krenulo ovo SP, sve je moguće. Samo naprijed i srećno Bosna! ", poručuju iz Srbije.

"Šteta što je Bosna tako rano primila gol. Trema: Marakana, Argentina".

"Navijam svim srcem za nasu braću Bosance i Hrvate. Bolje oni nego tamo neki", poruke su koje stižu iz istočnog susjedstva.

"Naprijed Bosno! Crna Gora je uz vas!", piše komentator na stranici B92.

Poruke podrške stižu i iz Hrvatske, mada ima i negativnih komentara. Većina su, ipak, pozitivni:

"Samo polako i strpljivo, BiH će proći u drugi krug. Ako i izgubi od Argentine nije smak svijeta. Većina građana BIH navija za Hrvatsku, zločesti su manjina. Puno sreće Spahiću i ekipi", poruka je iz Dubrovnika.

Iz Hrvatske, također, poručuju:

"Idemo Bosna, pokažite Argentincima da možete! Hrvatska je uz Zmajeve!".