"Oko sokolovo"
746

Hasanbegović: Oliver je pogriješio što je dosudio penal za Real

Piše: E. B.
Sporni trenutak (Foto: AFP)
Sporni trenutak (Foto: AFP)
Predsjednik Komiteta za sudije i suđenje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Ibrahim Hasanbegović je ocijenio kako arbitar Michael Oliver nije trebao svirati penal iz kojeg je Ronaldo pogodio za prolazak Reala u polufinale Lige prvaka.

Govoreći za televiziju OBN nakon meča Hasanbegović je komentarisao suđenje na polufinalnom susretu Lige prvaka između Real Madrida i Juventusa (1:3), a posebno se osvrnuo na dosuđeni kazneni udarac u 90+3. minuti susreta koji je na kraju odlučio pitanje prolaska u polufinale.

Arbitar Oliver je produžio susret tri minute, a upravo je na samom isteku treće nakon duge lopte Ronaldo glavom spustio loptu Vazquezu kojeg je sa leđa srušio Benatia, a 33-godišnji Englez je pokazao na bijelu tačku.

Hasanbegović je istakao kako Oliver tokom susreta slične situacije nije ocjenjivao kao prekršaje, te da nije trebao ni pokazati na bijelu tačku u 90+3. minuti.

Također, dodao je da je kontakt postojao, ali dozvoljeni, te da je Oliver pogriješio u svojoj procjeni, ali da je vjerovatno to učinio na asistenciju dodatnog sudije iza gola koji je bio u mnogo boljoj poziciji.

Hasanbegović je dodao i kako je crveni karton za Buffona opravdan.