Nogomet
0

Haos u Istanbulu: Policija pokrenula istragu, čekaju se kazne

Totalsport
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Turska policija pokrenula je istragu o neredima koji su izbili u završnici nedjeljnog istanbulskog derbija između nogometaša Besiktasa i Galatasaraya.

Utakmica koja je igrana pred rekordnim brojem od 76.127 gledatelja prekinuta je u sudijskoj nadoknadi pri vodstvu Galatasaraya s 2-1. Okidač za nerede bila je bijesna reakcija gostujućeg veznjaka Felipea Mela, koji je prije toga dobio crveni karton zbog grubog prekršaja. Nešto ranije je zbog izražavanja nezadovoljstva sudijskim odlukama isključen i trener Besiktasa, bivši hrvatski selektor Slaven Bilić.

Nervoza s terena se prenijela na tribine s kojih su navijači Besiktasa počeli prodirati na teren. U pokušaju da dođu do igrača suparničke ekipe, koji su uspjeli pobjeći u svlačionicu, izgrednici su bacali stolice i rušili sve pred sobom. Cijela je situacija imala i političku konotaciju budući da su navijači od početka utakmice izvikivali parole kojima demonstranti već mjesecima po Turskoj traže smjenu vlasti.

Dan kasnije turski mediji izvijestili su o 66 uhapšenih osoba, a policija poručuje kako će poduzeti potrebne korake da pronađe i procesuira one izgrednike koji su se u nedjelju uspjeli izvući. Dopredsjednik Turskog nogometnog saveza Ufuk Ozerten istaknuo je da se čekaju izvještaji delegata i sudija nakon čega će biti donesena konačna odluka o ishodu utakmice. Lokalni mediji navode da postoji mogućnost da bude registrirana s 2-1 ili s 3-0 za Galatasaray, a čeka se i kazna za Bilića.

"Svi skupa moramo naučiti da je nogomet samo igra", poručio je Ozerten.