Nogomet
32

Hadžiosmanović: Istočna tribina će biti veoma blizu terena; Kurić: Pomoći ćemo Željezničaru

Piše: D. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Na Stadionu Grbavica je danas položen kamen temeljac, čime je počela izgradnja istočne tribine. Tim povodom su se medijima obratili član Upravnog odbora FK Željezničar i vođa projekta evropske Grbavice Almir Hadžiosmanović i ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić.

Govoreći o detaljima izgradnje istočne tribine, Hadžiosmanović je otkrio nekoliko zanimljivih informacija.

"Izgradnja tribine će trajati do 5. marta 2017. godine, a njen kapacitet će iznositi 4.650 mjesta. Posjedovat će dvije zone uključujući galeriju sa vending zonom, gdje će gledatelji moći kupiti osvježavajuće napitke, hranu, grickalice i slično. Ono što je također zanimljivo, istočna tribina će biti veoma blizu terena, bliže nego sjeverna. Sva mjesta će biti sjedeća. Druga faza gradnje je krov", izjavio je Hadžiosmanović.

Nakon istočne, plan je raditi na južnoj tribini Stadiona Grbavica.

"Svi se nadamo da ćemo nakon završetka istočne tribine moći raditi na južnoj tribini, a sve s ciljem da atmosfera bude upamćena, kako na domaćim, tako i na evropskim utakmicama", dodao je Hadžiosmanović.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić je obećao da će podržati projekt, ali je najavio i jedan novi.

"Naravno da ćemo pomoći. U ovoj godini smo osigurali sredstva za sanaciju sportskih ploha. Plan nam je da što više pomognemo u izgradnji infrastrukture, ne samo ovog stadiona, nego i ostalih objekata na području Kantona Sarajevo. Na Bjelašnici planiramo graditi sportsku dvoranu u saradnji s Općinom Trnovo, kao i rekonstrukciju postojećih objekata koji baš nisu prikladni i nemaju idealne uslove za naše sportiste", kazao je Kurić.

Facebook