Nogomet
2

Hadžibegić: Zmajevi su bili odlični, posebno u veznom redu

NAP
Faruk Hadžibegić (Foto: AFP)
Faruk Hadžibegić (Foto: AFP)
Žao mi je što je sinoćnja utakmica naših Zmajeva protiv Obale Slonovače bila prijateljska, a ne prva takmičarska utakmica na Svjetskom prvenstvu. Naši igrači su bili odlični, izjavio je za novinsku agenciju Patria (NAP) Faruk Hadžibegić, bivši selektor i proslavljenih trener i nogometaš.

Utisci bh. stručnjaka, koji živi i radi u Francuskoj, o utakmici u Saint Louisu gdje je naša nogometna selekcija slavila 2:1 protiv Obale Slonovače golovima Edina Džeke, izuzetno su pozitivni.

"Naši momci su pokazali disciplinu, borbenost i želju da pobijede, čega se moraju pridržavati i u Brazilu. Ako ovako nastavimo, za nas neće biti problema", ističe Hadžibegić.

"Posebno je, kaže, dobro igrao vezni red, gdje su bili majstori Miralem Pjanić i Zvjezdan Misimović, ali i mladi Muhamed Bešić koji se nametnuo kao odlična opcija za zadnjeg veznog. Ti momci su sjajni", kaže Hadžibegić.

"Mislim da ne treba dizati euforiju. Ne treba biti nerealan pa kazati da možemo postići rezultat koji je '98. godine postigla reprezentacija Hrvatske kada su u Francuskoj osvojili treće mjesto. Mada, nikada ne možete znati. Ali, sigurno možemo biti iznenađenje i osvježenje u Brazilu", poručuje Hadžibegić.

Bh. reprezentacija je igrom protiv jake afričke selekcije pokazala da, nakon lošeg izdanja protiv Egipta, nije zaboravila igrati. Kombinovani sastav koji je izveo Safet Sušić je u većem dijelu utakmice potpuno nadigrao Obalu Slonovače. Da su Džeko i Misimović imali više sreće mogli smo dati još najmanje dva zgoditka, ali je zato i Asmir Begović odlično intervenirao u nekoliko navrata. Sljedeću utakmicu u pripremnom periodu BiH igra protiv Meksika u Čikagu.