Nogomet
208

Hadžić za Klix.ba: Drogbu je bilo teško čuvati, do Mundijala ćemo biti još bolji

Piše: Edin Isanović
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine noćas je u američkom St. Louisu sa 2:1 savladala selekciju Obale Slonovače. Izabranici Safeta Sušića prikazali su dobru igru cijelim tokom utakmice, te su na kraju zasluženo slavili. Svoj drugi nastup u dresu sa državnim grbom Bosne i Hercegovine upisao je Anel Hadžić, koji je desetak minuta prije kraja utakmice na terenu zamijenio povrijeđenog kapitena Emira Spahića.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Nakon susreta, Hadžić nije krio zadovoljstvo zbog pobjede.

"Veoma nam je bitno da smo slavili u ovoj utakmici, jer je od velike važnosti da na Svjetsko prvenstvo stignemo sa samopouzdanjem i u dobrom raspoloženju. Sjenu na pobjedu donekle su bacile povrede igrača, ali mislim da nijedan moj saigrač nije ozbiljnije povrijeđen i da će svi biti spremni za Brazil", kaže Hadžić za Klix.ba.

Nogometaš Sturma prvobitno je trebao na terenu zamijeniti Miralema Pjanića, ali se potom povrijedio Spahić, pa je ovaj vezista Zmajeva u igru ušao umjesto kapitena i to na mjesto stopera.

"Nije mi to bio problem, jer sam u karijeri već igrao na toj poziciji. Cijela je ekipa dobro odradila posao, iako se mora reći da nam je Didier u nekoliko situacija napravio dosta problema”, naglasio je naš sagovornik.

Opisao je situaciju kada je napadač Obale Slonovače krenuo u šesnesterac Zmajeva i kada ga je nepropisno zaustavio.

“Kada sam vidio kako Drogba bježi i ide prema Asmiru Begoviću, nisam imao druge opcije već da ga zaustavim prekršajem. Nisam mogao dopustiti da dođe sam pred našeg golmana. To je bila jedina prava odluka u tom trenutku", dodao je Hadžić.

Na kraju je istakao kako se nada da će forma bh. državnog tima do početka Mundijala ići uzlaznom putanjom.

"Kako pripreme dalje budu odmicale, mi ćemo biti sve bolji. Iskreno, nadam se da ćemo na Svjetskom prvenstvu, uz ovakvu igru, napraviti dobre stvari", zaključio je Hadžić.