Igrači Sarajeva s Malte za Klix.ba
0

Gujić: Bolji smo od Hiberniansa, neće biti problema

Piše: Dalibor Bošnjak
Ivan Tatomirović, Žarko Karamatić, Boris Gujić
Ivan Tatomirović, Žarko Karamatić, Boris Gujić
Ekipa FK Sarajevo se nalazi na Malti, gdje ih u četvrtak očekuje uzvratni susret 1. pretkola Evropske lige. Naš predstavnik je u prvom susretu slavio rezultatom 5:2. O atmosferi u timu i očekivanjima od utakmice smo razgovarali sa igračima Bordo ekipe Borisom Gujićem, Žarkom Karamatićem, Farisom Handžićem i Emirom Plakalom.

Gujić, novi igrač FK Sarajevo, je debitovao u prvoj utakmici protiv Hiberniansa i smatra da će njegova ekipa proći dalje.

"Optimista sam pred sutrašnji duel, jer smo kvalitetnija ekipa od Hiberniansa. Mislim da neće biti nikakvih problema i da ćemo se plasirati u drugo pretkolo. U prvom meču smo vidjeli da ekipu Hiberniansa ne smijemo potcijeniti. Naša motivacija mora biti na nivou kako bismo osigurali siguran prolazak dalje", izjavio je Gujić za portal Klix.ba.

Karamatić je također novi igrač u timu sa Koševa. On je bio i jedan od strijelaca u prvom susretu protiv Maltežana, kada je pogodio iz jedanaesterca.

"Mogu reći da sam zadovoljan svojim debijem na Koševu. U uzvratu moramo ostvariti pozitivan rezultat, u šta ne sumnjam. Siguran sam da ćemo dati maksimum od sebe i nadam se pobjedi“, rekao je Karamatić.

Faris Handžić i Emir Plakalo
Faris Handžić i Emir Plakalo
Sa prvim timom FK Sarajevo su na Maltu otputovali i najmlađi prvotimci, golman Emir Plakalo i igrač Faris Handžić.

Handžić je govorio o tome koliko mu znači prilika da igra evropske utakmice i izrazio je nadu da će dobiti priliku protiv Hiberniansa.

"Za mene je čast i privilegija biti dio tima koji se takmiči u Evropi. Zbog toga se želim zahvaliti Draganu Joviću, koji mi je dao priliku da igram tako važne utakmice sa samo 17 godina. Nadam se da ću dobiti šansu da zaigram protiv Hiberniansa", izjavio je Handžić.

Plakalo smatra da je u duelu sa Maltežanima sve gotovo, ali da ipak treba odigrati korektno.

"Mislim da je pitanje pobjednika riješeno nakon pobjede na Koševu, ali definitivno treba dati sve od sebe i ne potcijeniti protivnika", rekao je Plakalo.